Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Hmm... Trochę słabo jakieś 5,8 - 6,0s (patrząc na filmik) do 100??? Spodziewałbym się max 5,5 s. :?:
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
od kiedy przyśpieszenie mierzy się w youtubach :roll:

Typowe polskie podejście :)

Wsiadłby chłopak do takiego auta i już by wysiadać nie chciał, ale pomarudzić i tak trzeba.

Wczoraj miałem okazję jeździć F10 530D. Auto rewelacyjne, zarówno w środku, jak i na zewnątrz.

Poprawili większość mankamentów E60 jeśli chodzi o jakość wykończenia i ergonomię.

Gdyby tylko zamiast 3.0d siedziała tam V8-mka :)

Opublikowano
od kiedy przyśpieszenie mierzy się w youtubach :roll:

Typowe polskie podejście :)

Wsiadłby chłopak do takiego auta i już by wysiadać nie chciał, ale pomarudzić i tak trzeba.

Wczoraj miałem okazję jeździć F10 530D. Auto rewelacyjne, zarówno w środku, jak i na zewnątrz.

Poprawili większość mankamentów E60 jeśli chodzi o jakość wykończenia i ergonomię.

Gdyby tylko zamiast 3.0d siedziała tam V8-mka :)

Wystarczy chłopaku popatrzeć kiedy ta V8 rusza i kiedy osiąga 100km/h, troszeczkę odejmowania ''w głowie'' lub ''w słupku'' jeśli pamiętasz ze szkoły jak się to robi i jest wynik.

Opublikowano

Wystarczy chłopaku popatrzeć kiedy ta V8 rusza i kiedy osiąga 100km/h, troszeczkę odejmowania ''w głowie'' lub ''w słupku'' jeśli pamiętasz ze szkoły jak się to robi i jest wynik.

Ale o czym Ty teraz piszesz chłopaku?

Opublikowano

Ale o czym Ty teraz piszesz chłopaku?

Czego nie rozumiesz chłopaku? Odejmowania? Miałeś dość czasu aby nauczyć się w szkole podstawowej.

Opublikowano

Czego nie rozumiesz chłopaku? Odejmowania? Miałeś dość czasu aby nauczyć się w szkole podstawowej.

Zacznij chłopaku czytać ze zrozumieniem, a dopiero później ucz innych matematyki.

Mają koledzy rację, że się śmieją z Twojego "profesjonalnego" podejścia do mierzenia osiągów auta.

Dlatego stwierdziłem, że przestałbyś pisać głupoty, gdybyś się takim autem przejechał.

Opublikowano

Zacznij chłopaku czytać ze zrozumieniem, a dopiero później ucz innych matematyki.

Mają koledzy rację, że się śmieją z Twojego "profesjonalnego" podejścia do mierzenia osiągów auta.

Dlatego stwierdziłem, że przestałbyś pisać głupoty, gdybyś się takim autem przejechał.

Stwierdzam chłopaku fakt, że osiągi tego auta z tym silnikiem nie robią wrażenia na mnie. Spodziewłem się czegoś wiecej od samochodu, który ma 407 KM bi-turbo i V8 pod maską :lol: . Więc wysiadłbym chętnie z niego i poszukał M5, jeśli zależałoby mi na świetnych osiągach. Czas podałem przybliżony, nawet jesli byłby 0,5s lepszy to i tak jest słaby. Wszystko w tym temacie chłopaku i przestań innych pouczać. Swoje ''mądrości'' na temat Polaków zachowaj dla siebie chłopaku.

Opublikowano

Stwierdzam chłopaku fakt, że osiągi tego auta z tym silnikiem nie robią wrażenia na mnie. Spodziewłem się czegoś wiecej od samochodu, który ma 407 KM bi-turbo i V8 pod maską :lol: . Więc wysiadłbym chętnie z niego i poszukał M5, jeśli zależałoby mi na świetnych osiągach. Czas podałem przybliżony, nawet jesli byłby 0,5s lepszy to i tak jest słaby. Wszystko w tym temacie chłopaku i przestań innych pouczać. Swoje ''mądrości'' na temat Polaków zachowaj dla siebie chłopaku.

Ależ oczywiście, bo dla gościa, który na co dzień pomyka klekotem z podwójną turbiną 0,3sec do setki pomiędzy 550i, a M5 robi kolosalną różnicę. Zwłaszcza, jeśli tą różnicę widzi na youtube :)

Przejedź się najpierw tą marną V8 TT, a potem zabieraj głos chłopaku.

Opublikowano

Ależ oczywiście, bo dla gościa, który na co dzień pomyka klekotem z podwójną turbiną 0,3sec do setki pomiędzy 550i, a M5 robi kolosalną różnicę. Zwłaszcza, jeśli tą różnicę widzi na youtube :)

Przejedź się najpierw tą marną V8 TT, a potem zabieraj głos chłopaku.

:lol: 0,3sec do setki pomiędzy 550i, a M5 :lol: i Ty w to wierzysz chłopaku? Ochłoń :duh:

Opublikowano

:lol: 0,3sec do setki pomiędzy 550i, a M5 :lol: i Ty w to wierzysz chłopaku? Ochłoń :duh:

A jakie masz konkretne podstawy do tego, żeby nie wierzyć danym technicznym? Jeśli wg Ciebie BMW przekłamuje wyniki osiągów, to robi to tak samo w przypadku obydwu jednostek napędowych. 550i V8 TT przyspiesza do setki w 5 sek, M5 w 4,7. Proste odejmowanie się kłania chłopaku :mrgreen:

Opublikowano

A jakie masz konkretne podstawy do tego, żeby nie wierzyć danym technicznym? Jeśli wg Ciebie BMW przekłamuje wyniki osiągów, to robi to tak samo w przypadku obydwu jednostek napędowych. 550i V8 TT przyspiesza do setki w 5 sek, M5 w 4,7. Proste odejmowanie się kłania chłopaku :mrgreen:

Chłopaku :!: Ten dział jest o F10 :duh: idąc tokiem Twojego rozumowania to mogłem również pisać o E34 M5 :lol:. Widzę, że podciągnołeś się w odejmowaniu :lol: ale to Twoje czytanie ze zrozumieniem to ''leży'' :lol:. Bystry to Ty za bardzo nie jesteś, o czym świadczy kupno E60 550i i M na klapie, no i chyba wszyscy Cię znają na stacji paliw co trzeci dzień ''do pełna proszę'' :lol:

Opublikowano

Chłopaku :!: Ten dział jest o F10 :duh: idąc tokiem Twojego rozumowania to mogłem również pisać o E34 M5 :lol:. Widzę, że podciągnołeś się w odejmowaniu :lol: ale to Twoje czytanie ze zrozumieniem to ''leży'' :lol:. Bystry to Ty za bardzo nie jesteś, o czym świadczy kupno E60 550i i M na klapie, no i chyba wszyscy Cię znają na stacji paliw co trzeci dzień ''do pełna proszę'' :lol:

Dalej nie masz nic ciekawego w tym temacie do powiedzenia. Skończyły się argumenty, więc pozostały osobiste wycieczki.

Ty nie dość, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to na dodatek sam nie rozumiesz, o czym piszesz. To nie ja przytoczyłem argument o M5, które występuje na razie w modelu E60. W F10 550i jest najmocniejszą jednostką napędową i jeszcze przez kilka miesięcy nie masz innego wyboru.

Niech Cię głowa nie boli ani o moje wizyty na stacji, ani o moje znaczki na klapie, których de facto nie mam :norty:

To, co ja zostawię na stacji, ty dawno wydałeś przepłacając za klekota, a resztę dopłacisz w serwisie :)

Radość z jazdy niestety in plus po mojej stronie :twisted:

Mniej zawiści, więcej merytorycznych wypowiedzi. To wbrew pozorom nie powinno być takie trudne dla takiego geniusza, jak Ty :wink:

Opublikowano

Dalej nie masz nic ciekawego w tym temacie do powiedzenia. Skończyły się argumenty, więc pozostały osobiste wycieczki.

Ty nie dość, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to na dodatek sam nie rozumiesz, o czym piszesz. To nie ja przytoczyłem argument o M5, które występuje na razie w modelu E60. W F10 550i jest najmocniejszą jednostką napędową i jeszcze przez kilka miesięcy nie masz innego wyboru.

Niech Cię głowa nie boli ani o moje wizyty na stacji, ani o moje znaczki na klapie, których de facto nie mam :norty:

To, co ja zostawię na stacji, ty dawno wydałeś przepłacając za klekota, a resztę dopłacisz w serwisie :)

Radość z jazdy niestety in plus po mojej stronie :twisted:

Mniej zawiści, więcej merytorycznych wypowiedzi. To wbrew pozorom nie powinno być takie trudne dla takiego geniusza, jak Ty :wink:

Zawiść i osobiste wycieczki to wypłyneły z Twojego pierwszego postu :roll: Wątek M5 to ja wysunałem ''Więc wysiadłbym chętnie z niego i poszukał M5'' :lol: czytanie ze zrozumieniem :lol:

Głowa o Twoje wizyty na stacji paliw mnie nie boli a mój ''bi-turbo klekocik'' śmiga jak ''ta lala'' i :lol:, więc skończ wreście przekonywać ale sam siebie że V8 to ekonomiczny samochód podciągnołeś matematykę ostatnio to przyjdzie Ci to bez trudu :lol: Zapewninam Cię, że radaość z jazdy jest po mojej stronie :wink:

Opublikowano

Zawiść i osobiste wycieczki to wypłyneły z Twojego pierwszego postu :roll:

Wróć do tematu, bo się niepotrzebnie zaplułeś i zaśmiecasz wątek.

Opublikowano

Zawiść i osobiste wycieczki to wypłyneły z Twojego pierwszego postu :roll:

Wróć do tematu, bo się niepotrzebnie zaplułeś i zaśmiecasz wątek.

Widzę, że poziom Twoich wypowiedzi zszedł do poziomu zerowego,to chyba Twój normalny poziom :lol:. Pora zakończyć ten temat bo nie ma z Tobą o czym dyskutować chłopaku. Życzę dużo przyjemności z jazdy :lol: .

Opublikowano

Widzę, że poziom Twoich wypowiedzi zszedł do poziomu zerowego,to chyba Twój normalny poziom :lol:. Pora zakończyć ten temat bo nie ma z Tobą o czym dyskutować chłopaku. Życzę dużo przyjemności z jazdy :lol: .

He he, śmieszny człowieczek z Ciebie. Ty nie możesz ocenić mojego poziomu, bo sam nawet jakbyś stanął na palcach, nie dałbyś rady do niego dosięgnąć :)

Żeby dyskutować, trzeba mieć ku temu konkretne argumenty. Ty ich niestety nie masz, a szkoda, bo zaproponowałem Ci, żebyś się przejechał takim autem, wtedy będziesz mógł z czystym sumieniem powiedzieć, że jest do d...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a ja niedawno jezdzilem takim cackiem 550i V8 tt i nie narzekam na to auto :) przyjemnie sie jezdzi, przyspieszenia nie brakuje no i ta wygoda na polskich drogach :) nie mniej jednak F01 ActiveHybrid 750i tez miło sie jechalo ale to chyba w czerwcu na dniach innowacji :P

za 3 lata zastanowie sie nad tym cackiem w takiej kombinacji silnikowej ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktos z Moderatorow tu moze "pozsprzatac"? Mial byc filmik pogladowy a wyszla piaskownica itp. Swoja droga, jesli tak wazne sa dla Was przyspieszenia 0-100 w takich autach to wiem swoje na temat. Tu sie liczy 100-200 albo nawet 200+

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najważniejsze przy aucie za kilkaset tysięcy jest czy znają cię na stacji czy nie...... ze skąpstwa
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem stoper i starałem się mniej więcej zrobić "dokładny" pomiar według tego filmiku i wyszło mi tak:

0-100 --->5.50

0-200---->18.10

0-250---->30.70

Więc uważam że nawet pomijając fakt że pomiar robiłem amatorsko stoperem to i tak wyniki przyspieszenia są więcej niż dobre :cool2:

Axel
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Smiesznie się kłucicie,ale faktem jest,że na tym filmku jakoś słabo idzie jak na 407KM.5.8 do setki to i starą 540 e39 zrobi.

Ja też wymierzyłem z filmiku 5,5 do 100km/h,i 18 so 200km/h.

Stara M5 e39 do 200 jest e stanie 15,5s zrobić.