Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy ktoś sie nie orientuje gdzie można tak owe tuleje do e39 nabyć oprócz tego na allegro który chce wcisnąc cały komplet :?: mnie głównie interesowałyby na dwa przednie wachacze, miałem poliuretany założone w e36 i bylo super dlatego tu też chciałbym to zastosować :)
Opublikowano

Prosze bardzo:

http://www.powerflex.co.uk/

Po prawej stronie u gory kliknij sobie na distributors, potem wybiersz Polske na mapie i dalej juz wszystko jasne.

Zaznaczam ze nie korzystalem z ich uslug i nie mam nic wspolnego z ta firma. Ale jak poszperasz na angielskich i amerykanskich forach to kolesie wlasnie ich polecaja.

Pozdro

O Tempora! O Mores!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
prawie dwa miesiące czekania ale się doczekałem, dziś dostałem dwie tuleje poliuretanowe na przednie wachacze i w najbliższym czasie biorę się za wymianę, może nawet jutro :) orientujecie się może czy ciężko wybić stare tuleje z wachaczy :?:
Opublikowano
prawie dwa miesiące czekania ale się doczekałem, dziś dostałem dwie tuleje poliuretanowe na przednie wachacze i w najbliższym czasie biorę się za wymianę, może nawet jutro :) orientujecie się może czy ciężko wybić stare tuleje z wachaczy :?:

I jak? Jest różnica między zwykłymi a poliuretanowymi tulejami? Podziel się doświadczeniem ;) Pozdrawiam

Opublikowano

I jak? Jest różnica między zwykłymi a poliuretanowymi tulejami? Podziel się doświadczeniem ;) Pozdrawiam

przyłączam się do prośby :)

Opublikowano

zamówiłem jeszcze tuleje na stabilizator z tej firmy http://www.strong-flex.eu

i mam wieści od nich że zaczynają kombinować coś z tulejami na całe auto także niedługo będzie można spokojnie od nich nabyć a nie z anglii :D dajmy zarobić swoim a nie wspierajmy zagranicznego kapitału :D hehehehehe

ja dam znać co i jak w przyszłym tygodniu bo narazie nie ma kiedy założyć :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to chyba jestem pierwszy na forum z tulejami poliuretanowymi w e39 na tym forum :) tak jak pisalem wczesniej zalozylem na baranie rogi i na stabilizator, pare godzin pracy i wszytsko gotowe i zlozone :) jak to bylo w reklamie 250zl tuleje a efekt bezcenny :D no to tu jest tak samo, nie zawiodly mnie, przejechalem sie tylko kawalek i jest bardzo ok, auto slucha sie kierownicy i jest jak to nazwac takie pasowne :) teraz trzeba troche kilometrow zrobic i zobaczyc jak sie beda dalej spisywaly a z czasem mysle o reszczie tuleji bo chlopaki ze STRONGFLEX juz podobno pracuja nad cala reszta :)
Opublikowano
tuleje założyłeś czerwone (80Sha) czy żółtę (90Sha twardsze) ? i czy nie zauważyłeś jakiegoś skrzypienia zawiechy po założeniu? ponoć sie zdarza ...
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
jezeli chodzi o tuleje do wachaczy to sa fioletowe bo sa oryginalne z powerflexa a na stabilizator żółte, skrzypienia nie ma zadnego dodam jeszcze ze mam całe zawieszenie m-pakietowe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak tam komfort?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
zależy kto co lubi :) jak ktos jeździl na zawieszeniu m-pakietowym to wiem ze jest nieco sztywniejsze niz zwykle a tuleje go jeszcze troszke usztywnily,dla mnie jest w sam raz, plomby z zębów nie wylatują :) poza tym co tu mowic o komforcie na naszych dziurawych drogach z wiecznymi koleinami, na pozadnej drodze jest komfort jak na limuzyne bmw przystalo :)
Opublikowano

To dobrze słyszeć, że się wszystko dobrze sprawuje. Na dniach wybieram się po cały tył z demontażu, i będziemy w Strong-flexie walczyć z resztą tuleji :cool2:

Na pewno tuleja wahliwa będzie problemem, i tu zapewne, pozostanie opcja Lemforder i kropka. Reszta elementów wydaje się być kwestią czasu, m.in. łącznik wału, czy mocowanie tylnej osi (te wielkie 4 poduchy).

Poduszki silnika raczej ominiemy bo są dziwacznym wytworem, poza tym jest tego sporo i w dobrych cenach, tak samo jak skrzyniowe. Sugerowało mi parę osób temat poduszek do TDS'a... wiec na pewno ją obejrzymy i w miarę możliwości czasowych i produkcyjnych będziemy ofertę do "smoczycy" powiększać :8)

Jak tylko coś się ruszy będę temat na bieżąco update'ował. (póki co wreszcie jest oferta E30 gotowa :) )

p.s. Zdradzi ktoś mi tajniki tematu koła jedno-masowego do M52 ? Bo szukajka precyzyjnie mi nie pomogła, wiec może ktoś zgłębiał temat... czy jednak obawiając się o klimę itd zbierać na ten dwumas nieszczęsny... Może być na priv, żeby spamu nie robić.

Pozdrawiam.

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.