Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Tak jak w temacie, czy sprawdzaliście może przyspieszenie Waszych buni do 100. Dzisiaj pozwoliłem sobie sprawdzić ze stoperem i wynik trochę mnie zaskoczył 10,45 s. Według danych katalogowych powinno być 9s. A wydawało mi się że jest wszystko OK. Edytowane przez andy_64
Opublikowano
Witam , pierwsze co zmień temat , bo zaraz moderator zwróci ci .... ja sprawdzałem przed modem na seryjnym programie , było 8,6 po modzie 7,9 . opony 18' 225/45 , sprawdzane na G-techu :cool2:
Opublikowano
any_64 chyba lepiej uruchomic kamerke w fonie lub innym aparacie i wtedy to nagrac. Bedziesz mogl dzieki temu na spokojnie na kompie sobie wyliczyc czas dokladniej, bo stoperem to nie wyobrazam sobie, chyba ze z pasazerem... startowales z trakcja off/on?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

jak koledzy radzą - zmień temat, nie pierwszy raz trzeba Ci przypominać...

poza tym - zasugeruj coś, bo odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: tak, sprawdzaliśmy.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
no to może zmień, a nie piszesz tylko, że zmienisz? :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Przyspieszenie zależy od wielu czynnikow. Stanu nawierzchni, siły wiatru, nachylenia drogi, rozgrzania opon, masy samochodu (niepotrzebnych rzeczy w aucie).

Zależy także od sposobu rozpędzania. Nie kręcimy silnika powyżej obrotów przy których uzyskiwana jest moc maksymalna... no i szybko zmieniamy biegi.

Czym lepsze przyspieszenie fabryczne tym trudniej uzyskać wynik katalogowy.

Opublikowano

no i dodalbym dosc istotna sprawe jak ilosc paliwa w zbiorniku :]

nie odpowiedziales na pytanie, rozpedzales sie z wylaczona trakcja?

Opublikowano
Ciezko zmierzyc ze stoperem taka rzecz,aczkolwiek mysle iz szukanie dziury w sprawnosci samochodu to nietedy droga.Wartosc katalogowa jest przeprowadzana w takich warunkach ktorych Tynigdy nie uzyskasz,wiec 1 s to prawidlowy bład
Opublikowano
Dzisiaj sprawdziłem jak to wygląda u mnie. Za pierwszą próbą 9s (automat, tryb D), za drugą 9,5s z tym że zauważyłem że przy starcie po naciśnięciu pedału do podłogi mija ok 0,5-1s opóźnienia zanim auto zacznie ciągnąć. Nie wiem jak to wygląda u innych użytkowników automatów z tym silnikiem, ale gdyby z tym powalczyć to byłoby z 1s napewno lepiej :) Nie sprawdzałem w trybie S (może było by ciut lepiej).