Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 1 maja 2010 miało ruszyć TMC.

U mnie nic się nie pokazało (choć wydaje mi się że to włączyłem).

Pytania:

1 - Czy ktoś ma instrukcję jak to włączyć, jak ustawić źródłową dla TMC stację (u nas rmf-fm to nadaje)?

2 - Czy ktoś w ogóle w PL to odpalił i coś mu się pokazało?

Opublikowano

Hej,

Z tego co poszperałem na pdaclub to najwcześniej ruszy na przełomie czerwca/lipca w tomtom. Co do navteqa to nie znalazłem nigdzie informacji że bedzie dostępna w maju.

pozdr

M

Opublikowano

Hm a to się ustawia przez jakieś radio?

Ostatnio jak byłem w Austrii to tam TMC samo działało, nic nie zmieniałem w radiu. Miałem tylko wlączoną opcję TMC. Niemcy, Czechy, Słowaca i Austra non stop miałem info o utrudnieniach, itd.. Super sprawa. W Cieszynie już po polskiej stronie Navi się zawisiła :D bo już TMC nie działało :D

Jak będzie to dzialać w PL to super, ciekawe tylko czy nadążą aktualizować informacje na naszych drogach :lol:

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nic w PL nie wykrywa, we Wrocławiu łapie sygnał z Czech i DE, a u nas pusto. Mam nadzieje ze jak najszybciej to uruchomia u nas.
Opublikowano
TMC w Polsce nie ma i nie będzie. Jest po testach i lipa.

........pitong nie "pitol" :norty: (oficjalnie system ruszył na poczatku maja a operatorem jest firma DESTIA TRAFFIC,na razie mogą go używać użytkownicy nawigacji Garmin i Navigon,by mieć dostęp do bieżących informacji oprócz odbiornika TMC trzeba posiadać dostęp do usług TMC,to jednak nie wszystko -kierowca chcący skorzystać z TMC będzie musiał posiadac najnowsza mapę-żródło MOTOR)czyli jak dobrze zrozumiałem posiadacze np MK4 z funkcja TMC bez wykupienia "usługi" nie mogą odbierać komunikatów?

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
to jakaś masakra, chyba nigdzie w cywilizowanym świecie tak nie ma :cry: :cry: :cry:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
Ale z Ciebie mamlas pitong :-)

??? a konkretniej?

A odnośnie TMC to ktoś już z tego korzysta? Jeśli nie to jest tak jak piszę, czyli nie ma i nie będzie! A jak bedzie to płatne i do bani!

Opublikowano
Dzisiaj dzwonilem na infolinie Tomtom gdzie poinformowali mnie, ze nie podpisali jeszcze umowy z dostawca uslugi (Destia) i dopoki to nie nastapi, TMC nie bedzie dostepne w ich urzadzeniach. Podobie sytuacja ma sie prawdopodobnie z Navteq-iem - podpisza umowe i byc moze wraz z nastepna aktualizacja map ruszy TMC w naszych "buniach" - oby :) .