Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dokladnie te:) mam nadzieje ze na graficie ladnie sie wkomponuja. Na pewno lepiej niz 16"

Wejdź do mnie w galerię a zobaczysz jak leżą na graficie ;)

Na pewno lepsze niż 16, zresztą w realu lepiej wyglądają niż na zdjęciach ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witamy,

Istnieje jeszcze inny rozmiar z homologacją do BMW E87 120i. Dla tego alternatywnego rozmiaru jest większy wybór opon typu RunFlat. Ale oczywiście rozmiar opon musi być odopasowany średnicy felg/alufelg.

Chcemy przypomnieć, że nie ma obowiązku montowania opon typu RunFlat, które są ogólnie trudniej dostępne. Można zamontować "normalne, typowe" opony, ale trzeba zwrócić uwagę na:

- wybranie rozmiaru zalecanego przez producenta pojazdu

- wyposażenie się w koło zapasowe i akcesoria niezbędne do wymiany opony, gdy ulegnie ona przebiciu.

- warto zapytać również w Serwisie BMW czy zmiana opon z RunFlat na "zwykłe" nie będzie miała wpływu na elektronikę w naszym aucie (np. na system ABS)

Pozdrawiamy,

Ekipa Rezulteo :)

Wszystkie opony do BMW i najnowsze informacje ze świata opon na http://www.rezulteo-opony.pl

Śledź nas na: Facebooku oraz na Twitterze https://twitter.com/rezulteo_opony

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

mam pytanie odnośnie opon 225/45/17.

Chce je wsadzic na felge 7j.

Nie bedzie za duzego balona po bokach?

Czy można je wsadzić na wszystkie cztery koła, czy tylko na tył, a na przód lepiej pojsc w 205/50 ?

I drugie pytanie, czy będzie jakakolwiek różnica w 0-100 lub spalaniu vs 4 opony 205/50 ?

Dziękuję !

P

Opublikowano
Pete86, możesz tak zrobić, kolega Ronf1 ma w swojej jedynce na tyle 225/45/17 na feldze 7", a z przodu 205/50/17 też na 7". Wielkiej roznicy w dynamice i spalaniu nie bedzie :)
Opublikowano

DOBRA OSTATNIE PYTANIE ! :)

Czy przy 4x 225/45/17 nie bedzie nic obcierać na przodzie po obniżeniu -30mm (Eibach Pro Kit) ?

Dzięki !

Opublikowano

Koledzy, dajcie szybko znac czy 4x 225/45/17 bedzie okay? Przod ok nawet po obnizeniu? Mam na nie dobra cene i musze gosciowi juz cos odpowiedziec.

Dziekuje!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam 18" ellipsoid 107 ale chcialbym isc bardziej w wykorzystnie trakcji i osiągow.... co myslicie o 17" z insigni?? te strukturalne... et41 7" szerokie.... przod 205/50 tyl 225/45 ?? bez runflata.... kola beda baaardzo lekkie co za tym idzie dynamika znacznie sie poprawi...
Opublikowano
ja mam bardzo ogólne pytanie, które opony polecicie na lato? chciałbym zainwestować w jakieś porządne ale wybór za duży co by nie powiedzieć. z góry dzięki za rady!

CONTINENTAL ContiPremiumContact

GOODYEAR OPTIGRIP

DUNLOP SP SPORT

Opublikowano

szybkie pytanie, mam zajawkę na felgi 18'' styling 264.

W OEM widzę że przód podają szerokość 7,5'' ET49 a tył 8,5'' ET52.

Czy jeżeli założę komplet o parametrach 8,5 ET52 to mi to na przód wejdzie czy nie?

pzdr

Opublikowano

Mam BMW E87 2006r, chciałem założyć do niej felgi 8jjx16 na opanach michelin 225/55 tylko nie wiem czy beda pasowac. Na etykiecie w aucie do felg r16 max szerokosc to 205 a przy feldze 17r max szerokosc to 225/45.

Wiec

17cali to 43,1cm + wysokość opony 45%z 225= 10,1cm to daje nam 53,2 cm

16cali to 40,6cm + wysokosćć opony 55%z 225= 11.2cm to daje nam 51,8 cm

hmmm.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witaj ,byles w dziale gdzie sie witamy?

wez pod uwage jeszcze czynniki takie jak asfalt ,auto pogoda pomnoz to i Ci wyjdzie idealnie :norty:

A tak serio to poczytaj troche a nie od razu walisz z pierwszym postem takim