Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu kupiłem E34 z 89 roku piękna furka, zadbana, wszystko spoko śmiga tyko zastanawia mnie jedna rzecz... Cały czas mam podświetlone przyciski regulacji szyb el. Można je jakoś wyłączyć lub zrobić żeby świeciły się dopiero jak kluczyk siedzi w stacyjce? Nie chciał bym się niemiło zaskoczyć przychodząc do samochodu a tu nie trybi bo akumulator padł przez podświetlenie... :duh:

Kluczyk w kieszeni radio nie działa a szyby można zamykać otwierać wolał bym na odwrót :mrgreen:

Możliwe że trochę chaotycznie to napisałem... Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Te pytanie padało na tym forum kilkanaście razy i nikt nie potrafił określić co dokładnie było nie tak... Ale najbardziej prawdopodobne jest, że uszkodził się przekaźnik i ktoś podłączył na stałe, możesz spróbować zadzwonić do poprzedniego właściciela i zapytać jak i gdzie to jest podłączone...
Opublikowano
Nie gaśnie. Szyby działają na wyłączonym zapłonie :? No nic będę musiał rozebrać i podłączyć zaraz za stacyjką. Tylko ciekaw jestem gdzie podłączone są teraz :o
Opublikowano
Tak jak wszyscy pisze podświetlanie przycisków szyb świeci przez chwilę po czym gaśnie, a szyby przestają działać, wszystkie e34 tak mają. Szyby też przestają działać po dwukrotnym otwarciu drzwi.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
Opublikowano
Nie gaśnie. Szyby działają na wyłączonym zapłonie :? No nic będę musiał rozebrać i podłączyć zaraz za stacyjką. Tylko ciekaw jestem gdzie podłączone są teraz :o

Kurde kolega pisze że nie gaśnie a Wy tu wszyscy że gaśnie :mrgreen:

Opublikowano

Kurde kolega pisze że nie gaśnie a Wy tu wszyscy że gaśnie :mrgreen:

Może koledze nie gaśnie, bo myśli że to powinno zgasnąć w przeciągu minuty góra dwóch i na tej zasadzie twierdzi, że ma coś nie tak, a to dopiero gaśnie po upływie około 10 - 15 minut.

Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
Opublikowano
szyby działaja po wyłączeniu zapłonu nie dłuzej niz minute lub do momentu otwarcia i zamkniecia dzwi kierowcy.. za te bajery odpowiedzialny jest moduł komfortu