Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie autko było kablem podlaczone pod kompa INPA i NCSem a po odlaczeniu auto nie odpala !!!! samochod posiada autoalarm, kreci rozrusznikiem ale nie daje nic poza tym.

INPA nie pokazuje żadnych błędów

POMOCY !!!!!!!

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A synchor ews-dme/dde nie polozyles przypadkiem. Sprobuj zaczac od synchronizacji.
Opublikowano
tak jak w temacie autko było kablem podlaczone pod kompa INPA i NCSem a po odlaczeniu auto nie odpala !!!! samochod posiada autoalarm, kreci rozrusznikiem ale nie daje nic poza tym.

INPA nie pokazuje żadnych błędów

POMOCY !!!!!!!

Odlaczales kleme na chwile ?

Opublikowano

Tak klema byla odpinana na pare godzin !!!

Na domiar złego jeszcze mi laptop padł więc pewnie tylko laweta pozostaje i serwis :((((( ehhh

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po zabawie Disem auto przestało odpalać. Jak przeprowadzić synchronizację ews-dme/dde w inpie lub w Disie, według diagnostyki dis, właśnie w połączeniu tych modułów jest problem.

PS jak zrobić kodowanie wtryskiwaczy w disie, inpa nie potrafi znienić kodu wtrysku, przy próbie zmiany w dise unieruchomiłem silnik :duh:

Pozdrawiam, Daniel
Opublikowano
Poradziłem sobie, myślę że moim największym problemem był częściowo rozładowany akumulator ok 10,7 V, po całonocnym ładowaniu rano przyszedłem do auta, oczywiście nadal nie odpalał, rozrusznik kręcił ale silnik nie zaskakiwał, podłączyłem inpę, zczytałem błędy komputera silnika, a póżniej je skasowałem, odziwo dało się skasować, dzień wcześniej niechciał kasować, sprawdziłem i silnik zakręcił i zaskoczył. Pozostał problem dopisania wtrysów, dis diagnostyka , serwice funkcion, i niewiem gdzie dalej szukać przepatrzyłem wszystko i nieznalazłem. Może autro za nowe 03-2007, ale mogę szczytywać błędy w dis/ inpa kasować już sam nie wiem.
Pozdrawiam, Daniel
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
powracam do tematu, dzisiaj podłączyliśmy kumpla 320d pod kompa, INPA sprawdzilismy błedy i parametry livedata. po odlaczeniu auto przestalo dzialac. czy mozliwe ze synchronizacja tak poprostu padla? ktoś wie jak zaradzić temu problemowi poprzez INPE?
Opublikowano
gdzies wyczytalem, ze silnik i potem shift + F6 i to juz jest wszystko? po tym zabiegu powinno śmigać? bo dopiero za godzine bede przy tym aucie..
Opublikowano
dzieki, za podpowiedz, bo generalnie sprawa wyglada tak, ze jest to auto kumpla i niby "ja cos popsulem" a podlaczalem juz ten interfejs do aut dziesiatki razy, wiec nie wiem jak po tym moglo cos sie sknocic. jest jeszcze jakas inna mozliwa przyczyna tej awarii??