Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ponoć nawet m43 są najmniej awaryjne mi te 105 KM mechanicznych spokojnie wystarcza a jak potrzebujesz wiecej to polecam 318is spalanie trochę większe ale za to więcej koni mechanicznych wiec na twoim miejscu zastanawiałbym się miedzy 316i a 318is pozatym w 316 jest takie spalanie ze raczej nie trzeba gazowac mi pali około 9,10 /100 jak w miesicie są duże korki
Opublikowano

To zalezy ;)

Jesli wystarczy ci silnik, ktory sie zbiera do ok. 80km/h to bierz 1.6

(choc moje 0.03 - to ja swoje lata mam, od swiatel do swiatel sie nie scigam.. ale takie parametry silnika przy tej wadze samochodu mnie osobiscie doprowadzaja do gryzienia kierownicy ;) )

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano
Witam powiem ci tak kolego miałem 316 m43 102km jezdziłem nia 5lat teraz mam 318 m43 i naprawde jest duzo lepiej ze wzgledu na to ze ma 115km.Bo spalanie jest takie same 10l miasto trasa do 120km 7.2l.No i szukaj jak kolega wyżej powiedział na łańcuchu M43.Pozdrawiam.
Opublikowano
........zdecydowanie 318is(chodz moja 316 miała 400tyś sprzedałem i dalej jeżdzi :D )chodzi troszeczke o mase do silniczka moim zdaniem 316i jest za słabe a co za tym idzie spalanie jest nie adekwatne do osiagów.
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
........zdecydowanie 318is(chodz moja 316 miała 400tyś sprzedałem i dalej jeżdzi :D )chodzi troszeczke o mase do silniczka moim zdaniem 316i jest za słabe a co za tym idzie spalanie jest nie adekwatne do osiagów.

Bo w BMW paliwo spalaja cylindry a nie pojemnosc :P

W 1.6 1.8 i 1.8is malo rozni sie spalanie, ale za to dynamika w ISie nieporownywalna;) tylko jesli potrzebujesz auta do spokojnej jazdy to polecalbym bardziej zwykle 1.8 bo IS'y juz troche wyeksploatowane moga byc. No i IS'y w sedanie szly od 94/95 r i chyba tylko z M44. No ale piszesz ze coupe tez moze byc ;) 1.6 jezdzilem tylko w compakcie i jakos dawal rade, ale przy wyprzedzaniu byl strach kilka razy czy zdarze. A u siebie tego nie mam. Zawsze jak chce wyprzedzic jakiegos tira to nie mam problemu :mrgreen:

Opublikowano
AFAIK

M42B18 lub M44B18 - zaleznie od rocznika :)

pzdr

GreenEvil

Koleżanka malutki błąd zrobiła, miało być M42B18 lub M44B19 :wink: M44 zaczęli wkładać zdaje się od 96"