Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.. mam problem typu gwizdy piski w głosnikach, czestotliwosc sie zmienia z obrotami silnika.. próbowałem chyba wszystkiego filtry ,nowe szczotki w alternatorze, swiece tez wymieniłem.. na pokładzie mp3 alpine wzmacniacz kenwood głosniki tez nie byle jakie jbl i herc wkuza bo jak po cichu sie słucha to te piski głowe rozsadzaja... miał ktos podobnie?
Opublikowano
miałem kiedyś podobnie, na wyłączonym wzmacniaczu grało pięknie, żadnych pisków ale na włączonym wzmaku już piszczało. Wystarczył filtr przeciwzakłóceniowy kupiony na allegro, jest tam tego do wyboru do koloru.
Opublikowano
Jak położysz dobrej jakości kable sygnałowe i możliwie jak najdalej innych przewodów to problem powinien zniknąć.
Opublikowano

kable sinus live.. to nie moje pierwsze audio w aucie... panowie filtry mam zmienia sie tylko czestotliwosc.. radio i wzmak bezposrednio pod aku... zakładałem filtr na alternator ale to nie to ..

.. moze któras z cewek ma przebicie do masy??

Opublikowano
Zmień kable sygnałowe bo sinuslive robi bardzo słabe. Kup stingera i pamiętaj ze sygnałówki muszą leżeć z dala od kabli prądowych/instalacji w aucie. Pokombinuj z ułożeniem kabla.
Opublikowano
no poczytałem troche na temat sinus live mam juz inne czincze.. puki co ida wszystkie kanały i zasilanie do radia jednym progiem a konkretnie lewym... postaram sie w wekend puscic zasilanie radia w drógim progu.. zobaczymy co to da..