Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podczas cofania auto dziwnie drży szarpie. podczas ruszania do przodu auto takze kilka razy szarpnie (robiąc łyyyy łyyyy i wkońcu łyyyyyyyyyyyyyyyyyyy i jedzie) i później podczas jazdy jest już spokój.

Co może być tego przyczyną ??

Edytowane przez matikolo
Opublikowano
Sprzęgło raczej odpada bo nie całe 30tys kilometrów zostało wymienione ( nówka kompletne sprzęgło sachs) może to wysprzęglik źle odbija lub może guma łącząca wałek ze skrzynią... ?? nie mam pomysłu a strasznie mnie już to drażni
Opublikowano
Sprzęgło raczej odpada bo nie całe 30tys kilometrów zostało wymienione ( nówka kompletne sprzęgło sachs) może to wysprzęglik źle odbija lub może guma łącząca wałek ze skrzynią... ?? nie mam pomysłu a strasznie mnie już to drażni

Guma łącząca wał ze skrzynią raczej objawiała by się w czasie jazdy wibracjami . Ja bym sprawdził układ dolotowy powietrza

Opublikowano
Po pierwsze sprawdź rurę między przepływką a przepustnicą czy nie jest popękana . Po drugie odma od dekla głowicy do kolektora ssącego też sprawdź czy cała i czy nie zapchana . I ogulnie wszystkie połączenia gumowe związane z kolektorem ssącym
Opublikowano
A jak ruszasz to słyszysz głuche pukanie???albo wbijasz bieg i słyszysz jak wał się przesunie??. Jak mam taki dziwny objaw. Sprawdzałem gume łączącą i wygląda na dobrą. Jak podniosłem autko to pokręciłem walem ale minimalnie i mam luz,zlokalizowałem go na tylnej pawej półosi Mały luz na może 2mm.Mogą to być flansze???
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Coś delikatnie mi puka podczas ruszania ale czy to jest dyfer ?? nie wiem. Wiem że szumi podczas jazdy a zwłaszcza na luzie (tak łuuuuuuuu słychać w kabinie) . Myślałem jak do tej pory że to łożyska tylne
Opublikowano
Coś delikatnie mi puka podczas ruszania ale czy to jest dyfer ?? nie wiem. Wiem że szumi podczas jazdy a zwłaszcza na luzie (tak łuuuuuuuu słychać w kabinie) . Myślałem jak do tej pory że to łożyska tylne

A przy zmianie biegu też Ci puka?

Opublikowano
dyfer!! kurde to jasne jak słońce - wycie , szarpanie nic innego ... czekaj dalej to lawetą do domu powrót jak ja z mrągowa (wył i szarpał w końcu zblokował się i koniec ... ) to tania naprawa w granicach 300zł i spokój
Opublikowano

Witam was serdecznie.

Jestem tu pierwszy raz, więc mam nadzieję, że przyjmiecie tu mile kobietę ;)

Nie mam siły przeglądać wszystkich tych tematów, więc znalazłam najbardziej odpowiedni.

Często przy odpaleniu samochodu mam problemy z pedałem gazu. Naciskam go a samochód się dławi i stoi w miejscu. Nawet na wciśniętym sprzęgle nie ma mocy. Nagle po chwili łyka i dostaje taką maksymalną dawkę, chwilę szarpnie i już jest dobrze. Mam samochód na gaz (przekleństwo;/) i myślałam, że może to jest przyczyną, ale to dzieje się też na benzynie. Po odłączeniu całego obiegu gazu mam ten sam problem.

Opublikowano
aniu jedź do warsztatu gdzie gaz regulują lub na komp niech sprawdzą ... zakładaj nowy temat na przyszłość z opisem usterki jeśli nie znajdziesz tu odp. pozdro
Opublikowano

Krystianie drogi , podpinałam do komputera, nic nie wykazało, gaz wyregulowany i nadal problem jest :) Dlatego właśnie wpadłam na pomysł forum, być może ktoś się już spotkał z czymś takim. Masz jednak rację, trzeba będzie założyć nowy temat ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
aniu jedź do warsztatu gdzie gaz regulują lub na komp niech sprawdzą ...

Facetowi latwo to powiedziec :D

Aniu - jedz do zaufanego warszatatu na komp. Jesli nie masz takiego, wyslij kolege ;)

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano
Facetowi latwo to powiedziec :D

Aniu - jedz do zaufanego warszatatu na komp. Jesli nie masz takiego, wyslij kolege ;)

pzdr

GreenEvil

Zawialo feminizmem mi tu troszke :mrgreen:

Nie kazdy niezalezny warsztat zle traktuje kobiety :)

A ja lubie jak mij warsztacik odwiedzaja dziewczyny :cool2: Wszystkich stawiam rowno jak wiekszosc w branzy :8)

No moze kobiety czasem sie podrywa :twisted:

A zeby nie offtopowac to to problem masz w mieszance wiec sonda, przeplywka lub uklad paliwowy sprawdzil bym wszystko po koleii

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Faktycznie facetom w warsztatach jest łatwiej bo kobietę czasem można oszukać (jeśli się chce) :) Na szczęście trochę się interesuję motoryzacją, więc nie tak łatwo mnie zbyć byle czym ;)

Sondę wymieniałam niedawno i sterownik silnika również (miałam zwarcie na linii od sondy do sterownika i wszystko się przez to schrzaniło). Muszę odwiedzić swój warsztat ponownie i jeśli znów sonda nawala to się zastrzelę.. :( Przy okazji sprawdzę tę resztę :) dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano

Zawialo feminizmem mi tu troszke :mrgreen:

Nie kazdy niezalezny warsztat zle traktuje kobiety :)

Fakt, nie kazdy. Ale po kilku jazdach, z czego najlepsza byla gdy podjechalam swoimi 2oo do warsztatu, facet obszedl mojego bzyka dookola i nie dotykajac niczego zawyrokowal - "koszyk sprzeglowy do wymiany" (nosz kurka szklana kule ma) to ja na sama mysl o tym, ze mam podjechac do nieznanego sobie mechanika dostaje bialej goraczki ;)

A ja lubie jak mij warsztacik odwiedzaja dziewczyny :cool2: Wszystkich stawiam rowno jak wiekszosc w branzy :8)

:cool2: tak trzymac :cool2: moze sie kiedys zobaczymy ;) ja zdecydowanie lubie warsztaty, w ktorych traktuje sie mnie jak czlowieka, a nie jak blondynke (czytaj - nikt mnie nie usiluje zrobic w balona)

to juz nie offtopuje, bo mod mnie na uszy powiesi :)

pzdr

GreenEvil

Dosiadales kiedys arabki? Idac stepa wsluchaj sie w nia, a zobaczysz jak kazdym drgieniem miesnia wyrywa sie do cwalu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=126984

Opublikowano

Byłam dzisiaj w swoim warsztacie (jeżdżę do nich już jakiś czas, jako jedyni w moim mieście zdiagnozowali mi wiele usterek ;P). Podpięli auto do komputera i nic nie wykazało.. przejechałam się i podłączyliśmy jeszcze raz i nie wyłapało żadnego błędu.. No to teraz pora na głębsze szukanie.. ehh..

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to stwarza spore zagrożenie. Wjeżdżam na skrzyżowanie a ona nagle zaczyna mi szarpać, nie ma mocy.. jeszcze brakuje mi, żeby ktoś we mnie przywalił..

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego od szarpania, pominmy anie.

w e30 mialem do zrobienia tuleje tylnej belki, belka sobie opadla o jakies 4cm, jak odejmowalem gaz to szuralo po oslonie wału napedowego, guma dyfra rowniez do wymiany byla.

Opublikowano (edytowane)
Amortyzatory także wymienione na nowe BOGE. Jedynie czego mógłbym się do czepić to tulei pływającej Edytowane przez matikolo