Skocz do zawartości

330d Wibruje, buczy z tyłu auta podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem podczas jazdy ok 100km/h dodaję powoli gazu a samochód wchodzi w wibracje, buczy w okolicy dyfra, też jak jadę na jedynce i dodam gazu gwałtownie to jest puknięcie co to może być podpora wału jest nowa, łącznik elstyczny ok. Auto E46 330d automat.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt się z takim czymś nie spotkał >

Dyfer wymieniony na próbę i to samo, podpora wału nowa, przegub wału ok, łącznik elastyczny ok

Jaka możebyć jeszcze przyczyna???

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ja ma podobne objawy w swojej e91;/ I wszyscy rece rozkladaja, jedni mowia ze to felga krzywa (0_0) A SEWIS BMW w GOerlitz rozlozyl rece i powiedzieli ze ich zdaniem to polos z tyłu. Co mechanio to inna diagnoza, z tym ze u mnie buczy i wibruje tez przy jezdzie w miescie na niskich obrotach powyzej 2 tysiecy i od 3 biegu w gore juz jest to malo odczuwalne.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam Ja mam ten sam problem.

Wymieniłem łącznik elastyczny wału, bo podobno był wybity. i nadal ten sam problem. Podczas wymiany sprawdzałem podpore wału i luzów widać nie było.

I teraz nasuwa się pytanie ma być jedna podpora czy dwie.

Bmw 330d rok 2000 184 KM skrzynia manual.

Co nie zmienia faktu że nadal mam wibracje w przedziale obrotów 1500 - 2100 słyszalne tylko na 4 lub 5 biegu.

Macie jakieś pomysły??

SpiGi

------------------------------------------------------------------

Najniższe ceny szyb samochodowych na Podbeskidziu

zapraszam

www.autoszybyzywiec.com.pl

Opublikowano
Sprawdź czy nie wyrywa się mocowanie wózka z budy. Ja miałem podobne objawy jak ty, nie miałem czasu się tym zająć i z każdym kilometrem wyrywało się coraz bardziej. Jak potem zobaczyłem moją bunię od spodu to myślałem że się popłaczę :twisted: I tuleja między dyfrem a wózkiem nr 9 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=33_0839&hg=33&fg=30
Opublikowano

sprawdzałem nie ma nic wyrwanego.

Tak jak piszę łącznik elastyczny jest wymieniony, podpora jest sprawna.

Czy to może być od zawieszenia? czy tez zawieszenia wózka tylnego?

Spotkał się ktoś z takim objawem?

SpiGi

------------------------------------------------------------------

Najniższe ceny szyb samochodowych na Podbeskidziu

zapraszam

www.autoszybyzywiec.com.pl

Opublikowano
sprawdz kolego mocowanie tłumika :) ja myslałem ze wyeliminowałem buczenie po poprawieniu tlumika jednak pod koniec zimy zap@4%^$ w bryłę z lody tłumikiem i po prwnym czasie drgania wróciły spowrotem... musze znowu wjechać na kanał i oblukać o co chodzi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mialem podobnie wymienilem podpory,sprawdzilem dyfer,zawieszenie nic niepomoglo,dopiero wymiana walu napedowego polozyla kres klopotowi.
Opublikowano
też tak mi właśnie do głowy przyszło że ileś osób już miało problemy z wibracjami czy innym buczeniem, wymieniali pół auta i nie pomagało. A przecierz to głównie o wał tam chodzi i jak jest skrzywiony to żadne podpory i inne gumy mu nie pomogą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po wymianie walu zniknely nawet stuki przy wrzucaniu wstecznego,dlugo z tym walczylem ale wreszcie cisza w aucie.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
ile kosztowały ?? bo ja mam podobny problem przy ruszani musze dodać gazu do 1 tyś i umiejętnie puszczać i jak jadę gdzieś z 50 km\h i dodam gazu na 4 biegu to też buczy coś zastanawiałem sie czy to nie wydech a moze wał a Ty miałeś cos podobnego niektórzy mowiąze to dwumas
  • 3 lata później...
Opublikowano

Jestem po wymianie 2 podpór i łącznika wału wszystko LMF i dalej to samo podczas ruszania z 1 telepie z tyłu jak by dyfer, dodam że auto ma ponad 300 tyś przebiegu i coraz głośniej "buczy" dyfer. Krzyżaki sprawdzone bez luzów.

Podobno w dyfrze wymienia się jakieś 2 tuleje ktoś bliżej naświetli temat?

Opublikowano

Tam już może być wszystko rozklekotane, chyba że w ramach eksperymentu chcesz się bawić .Dyfer używka , byle dobrze trafić ?

Inna sprawa czy to na pewno dyfer ? może na początek zmienić olej ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Tam już może być wszystko rozklekotane, chyba że w ramach eksperymentu chcesz się bawić .Dyfer używka , byle dobrze trafić ?

Inna sprawa czy to na pewno dyfer ? może na początek zmienić olej ?

Właśnie jak to sprawdzić....żeby kosztów nie narobić, ktoś jeszcze pisał że wał cały do wymiany może być........

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem po wymianie dyfra na używkę i nie ma żadnej poprawy dlatego śmiem twierdzić że to nie wina dyfra...

Może to wał wymaga ponownego wyważenia?

Najgorzej słychać te buczenie na 4 biegu w okolicach 70 - 80 km/h przy dodawaniu gazu...bo to jest bardziej takie buczenie a dyfer to raczej wyje a tam coś buczy tak jak by nie miał siły ciągnąć..........