Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mój problem polega na tym że przy większej prędkości (ok. 100 km/h) słychać "świst" powietrza które przedostaje się do wnętrza samochodu. Z tego co zaobserwowałem ten dźwięk dobiega z górnej części szyby czołowej przy uszczelce. Czy ta szyba jest osadzona na kleju czy po prostu na jakiejś zwykłej uszczelce?
Opublikowano

na 99% szyba boczna od kierowcy. uchyla sie za kazdym razem i te uszczelki sie wycieraja. mialem to samo, sparciala uszelka, wymienilem i jak ta lala przez 2 lata :D

Albo wlasnie szyba nie dochodzi do konca, aby mogla przylegac do uszczelki. Po zdjeciu tapicerki mozna to wyregulowac, jednak i tak uszelka byla stara wiec wymienilem.

Opublikowano
podczas jazdy(oczywiście droga musi być prosta i ok ze względu na prędkości) użyj piórka lub cienkiej kartki do identyfikacji miejsca przepuszczania uszczelki.Stara,prosta i skuteczna metoda
Opublikowano
Nieszczelność jest na 100% w górnej części szyby czołowej w okolicach lusterka wewnętrznego. Gdy dociskam szybę wówczas ten "świst" jest głośniejszy. Czy muszę teraz od nowa montować przednią szybę?
Opublikowano
Nieszczelność jest na 100% w górnej części szyby czołowej w okolicach lusterka wewnętrznego. Gdy dociskam szybę wówczas ten "świst" jest głośniejszy. Czy muszę teraz od nowa montować przednią szybę?

Na 100% ktoś źle wkleił przednią szybę . Radzę podjechać do fachowców którzy zajmoją się wklejaniem szyb bo grozi to pęknięciem szyby lub przeciekiem wody do środka.

Opublikowano
W mojej okolicy ciężko znaleźć dobrych fachowców :| wszyscy robią "fuszerkę" ale coś z tym muszę zrobić bo trochę mnie to denerwuje w czasie jazdy.
Opublikowano
Wyjmij górną uszczelke szyby czołowej i wstrzyknij tam klei do szyb po czym zamontuj szybko górną uszczelke.Z tego co słysze to wiele osób ma ten problem po wymianie szyby czołowej