Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zakupiłem coś takiego wczoraj: http://allegro.pl/bmw-87-04-carsoft-6-5-inpa-ediabas-z-k-bmw-i-obd2-i1629856078.html

Nie u tego sprzedawcy bo kupowalem go osobiscie w rzeszowie ale wygląda identycznie, ten właśnie dobrze współpracuje w live date, jest to interfejs na kabel COM - RS232, ponoć dużo stabilniejszy niż USB, ale w laptopach nie zawsze jest taki port COM, wczoraj zainstalowalem carsofta 6,5 i za pierwszym razem połaczyłem się z samochodem, no i dowiedzialem się że mam jeszcze problem z sondą, błąd 55...

Tylko mam pytanie, czy ma ktoś CarSofta 6,5 w języku polskim? Żeby opisy błędów wyswietlał w PL jezyku??

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Duże dzięki za Link i odpowiedź.

Ja też mam interfejs taki jak kupiłeś ja też kupiłem go w Allegro za 100zł bez okablowania własnej roboty tak było w opisie facet gwarantował, że Live Data musi działać, ale nie działa jest z portem COM i mam laptopa z tym portem ogólnie nie chciałbym kupować innego, jeśli się nie upewnię, co jest problemem. Może to jest problemem, że nie działa. Moje BMW to e-39, tds 97 rok nie posiada komputera pokładowego i czujników w silniku, jeśli byś mógł to zorientuj się czy mimo tego powinna działać Live Data? Całkiem możliwe, że ten jego Carsoft nie łączy się z Live Data.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

:roll:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam z3 m52tub20. Nie łączy mi się z Int. cluster. Widzi ale pisze że FB can identifikation fehlt. Czy mam próbować się wpiąć na pin 1 lub 2 (can hi, can low dla m3) żeby się udało ?

Widzi mi na 20 pinie ABS/Airbag/ews/int cluster. DME mam na 17 pinie - kabel niebieski. Czy mam próbować biały też pchać w pin 17/20 ?

Co daje servis pack SP1 dla carsofta ?

Dzięki za pomoc

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Widzę że temat umarł :)Ale może znajdzie się jakaś pomoc :) Ostatnio wszedłem w posiadanie Carsofta. Nie mogę się nim połączyć z moim E36 325 Vanos '93. Mam również schemat wraz z wsadem oraz programem z rosyjskiej strony i płytka tego fejsa zgadza się z tym ściągniętym schematem. Nie wiem jak wsad bo nie ma możliwości zgrania wsadu z proca (zablokowany). Moje pytanie jest następujące: czy interfejs z tego schematu oraz z tym wsadem działa czy może trzeba wprowadzić jakieś zmiany. Jeśli tak to prosiłbym o informację. Najlepiej zmodyfikowany, działający wsad lub pdf ze zmianami w schemacie. I drugie pytanie: czy połączenia w Packmanie ( pin14--+12V; pin19--GND; pin17,20--K; pin15--L; pin7--SI-reset) są poprawne do tego fejsa czy trzeba coś zmienić?

Pozdrawiam

• 2 lata później...
  • 5 tygodni później...