Skocz do zawartości

Gaz+chip ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy będzie jakiś efekt jeżeli do e36 316i sedan z LPG włożyłbym taki chip: http://allegro.pl/show_item.php?item=62034222

Chciałbym się wstępnie dowiedzieć, bo jak każdy chyba wie e36 i silnik 316 i zdecydowanie za mało. :twisted:

http://img222.imageshack.us/img222/9720/bmw3ln0.png
Opublikowano

nic sie nie stanie - na beznynie moze bylby i lepiej - ale zeby to odczuc musialbyc zdemontowac elementy instalacji gazowej ---mikser i antywybuch--- bo one ograniczaja przeplyw powietrza - a jak wiemy moc to paliwo i powietrze - wiec ja powietrza brakuje to i mocy nie ma :D

A na LPG nie da nic.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

To juz bylo przerabiane nie raz: albo chcesz jezdzic tanio albo szybko - czytaj albo benzyna albo gaz i niestety trzeba sie liczyc z tym ze na gazie poszalec nie mozna, a tuning auta z gazem to nie najlepszy pomysl bo nawet jezdzac autem z lpg na benzynie - to juz nie to samo bo przez instalacje lpg, silnik nie dostaje tyle powietrza co powinien.

Ja mam benzyne 1,6 i na moc nie narzekam - e30 jest lekkie i 100 KM wystarcza zeby na swiatlach nie jedno auto odstawic :twisted:

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Efekt bedzie na 100%!!!! :twisted2: - Zwiekszy sie intensywność strzałów w dolot :twisted2: :dance:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

ASCII - Nie rozumiem zupełnie tego, że 1,6 ci wystarcza.

Mam 1,8 i wcale nie mogę powiedzieć że mi wystarcza.

Autko mam lekkie, bo nie mam ani klimy, ani abs.

Z pod świateł masz wg katalogu 12,1 do 100km/h, więc nie wiem co możesz przepędzić - lanosa 1,5 na 8 zaworach?

Ps. Spróbuj ze świateł szarpnąć Fabię 1,2 lub punciaka . . .

JUST HT
Opublikowano
  • Członkowie klubu
ASCII - Nie rozumiem zupełnie tego, że 1,6 ci wystarcza.
Ja też mam 316i i mi wystarcza. Oczywiście że od czasu do czasu chciałbym mieć pod maską 2.8i, ale do codziennej NORMALNEJ jazdy silnik 1.6 spokojnie wystarcza. Nie mówiąc już o spalaniu które ostatnio na odcinku 500 km w Warszawie wyszło 8.85 l/100 km (nie jeżdżąc jak emeryt i z załączoną klimą i światłami :D)

Ps. Spróbuj ze świateł szarpnąć Fabię 1,2 lub punciaka . . .
Tylko po co :?: Czy posiadając BMW trzeba kogoś objechać na światłach?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Ludzi są dziwni każdy kupuje auto i silnik według własnych potrzeb . Chcesz jeździć szybko kupujesz ///M , ekonomicznie tdsa albo montujesz lpg w ///M :wink: :D Skoro komuś wystarcza silnik i taki ma to znaczy że wykazał się dużym rozsądkiem przy kupnie .Po prostu najlepiej jak się wie czego chce .
Opublikowano

Chyba się nie zrozumieliśmy.

Wiem, że każdy kupuje to co chce lub musi.

Chodzi mi tylko o wypowiedź ASCII: " Ja mam benzyne 1,6 i na moc nie narzekam - e30 jest lekkie i 100 KM wystarcza zeby na swiatlach nie jedno auto odstawic "

Chciałem się poprostu dowiedzieć co może ze świateł objechać, jakie to "nie jedno auto odstawia".

Tyle.

JUST HT