Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic sie nie stanie - na beznynie moze bylby i lepiej - ale zeby to odczuc musialbyc zdemontowac elementy instalacji gazowej ---mikser i antywybuch--- bo one ograniczaja przeplyw powietrza - a jak wiemy moc to paliwo i powietrze - wiec ja powietrza brakuje to i mocy nie ma :D

A na LPG nie da nic.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

To juz bylo przerabiane nie raz: albo chcesz jezdzic tanio albo szybko - czytaj albo benzyna albo gaz i niestety trzeba sie liczyc z tym ze na gazie poszalec nie mozna, a tuning auta z gazem to nie najlepszy pomysl bo nawet jezdzac autem z lpg na benzynie - to juz nie to samo bo przez instalacje lpg, silnik nie dostaje tyle powietrza co powinien.

Ja mam benzyne 1,6 i na moc nie narzekam - e30 jest lekkie i 100 KM wystarcza zeby na swiatlach nie jedno auto odstawic :twisted:

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Efekt bedzie na 100%!!!! :twisted2: - Zwiekszy sie intensywność strzałów w dolot :twisted2: :dance:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

ASCII - Nie rozumiem zupełnie tego, że 1,6 ci wystarcza.

Mam 1,8 i wcale nie mogę powiedzieć że mi wystarcza.

Autko mam lekkie, bo nie mam ani klimy, ani abs.

Z pod świateł masz wg katalogu 12,1 do 100km/h, więc nie wiem co możesz przepędzić - lanosa 1,5 na 8 zaworach?

Ps. Spróbuj ze świateł szarpnąć Fabię 1,2 lub punciaka . . .

JUST HT
  • Członkowie klubu
Opublikowano
ASCII - Nie rozumiem zupełnie tego, że 1,6 ci wystarcza.
Ja też mam 316i i mi wystarcza. Oczywiście że od czasu do czasu chciałbym mieć pod maską 2.8i, ale do codziennej NORMALNEJ jazdy silnik 1.6 spokojnie wystarcza. Nie mówiąc już o spalaniu które ostatnio na odcinku 500 km w Warszawie wyszło 8.85 l/100 km (nie jeżdżąc jak emeryt i z załączoną klimą i światłami :D)

Ps. Spróbuj ze świateł szarpnąć Fabię 1,2 lub punciaka . . .
Tylko po co :?: Czy posiadając BMW trzeba kogoś objechać na światłach?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Chyba się nie zrozumieliśmy.

Wiem, że każdy kupuje to co chce lub musi.

Chodzi mi tylko o wypowiedź ASCII: " Ja mam benzyne 1,6 i na moc nie narzekam - e30 jest lekkie i 100 KM wystarcza zeby na swiatlach nie jedno auto odstawic "

Chciałem się poprostu dowiedzieć co może ze świateł objechać, jakie to "nie jedno auto odstawia".

Tyle.

JUST HT