Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich .Mam problem z bmw e30 320i .Na gazie jeszcze jezdzi ale na benzynie tragedia .Nie wkreca sie i nie ma sily isc a dopiero przy 4 tys troche szarpie jak by nie dostawala paliwa.Przeplywomierz wymieniony sonda lamda przewody wys napiecia .Dodam tylko ze na benzynie bardzo nie rowno chodzi .Czy ktos wie co to moze byc? Powietrza lewego nigdzie nie ciagnie na bank.W warsztacie mowia ze to moze byc wina pompy paliwa za mala wydajnosc ale czy to staloby sie nagle ?Prosze o pomoc
Opublikowano
Myslisz ze to moze byc pompa nie bardzo wiem gdzie podjechac zeby to sprawdzili w okolicach Warszawy Zdjalem wezyk z wtryskow niby wali dobrze paliwo
Opublikowano
witam.miałem podobnie.podmieniłem wtryski od kumpla i chodził dużo,dużo lepiej.spróbuj może nalać na początek cos do baku,jakiś preparat do czyszczenia wtrysków.jak niepomoże to szukaj dalej.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Witam.

Najczęsciej jak zakładają gaz partacze to siada sterownik wtrysków benzyną.( zle podłączone lub inne cuda).

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano
wymien filtr paliwa - moze to cos pomoze
Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
Spróbuj pomęczyć ją trochę na benzynie, możesz dolać jakiegoś uszlachetniacza, może się przeczyści, jeśli to nie pomoże to wymień filtr paliwa, a jak dalej będzie kalpa to albo pompa albo wtryski się zapchały. Niedawno byłem w Niemczech i byłem zmuszony jeździć na benzynie, jak na autobanie przełączyłem na nią to ledwo 4tyś łapał silnik, ale później jakoś się przepchało i jak wracałem po 3msc do Polski to szafe zamknąłem :mrgreen:
Pozdrawiam !