Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś może mi powiedzieć jaki efekty są po założeniu gazu do 540 i,czy silnik równo pracuje,jaka jest moc na gazie,czy nie spotkają mnie jakieś niespodzianki i na co zwrócić uwagę przy montazu gazu.
czasami się mylę
Opublikowano
z tego co pamietam to ktos kiedys baaardzo dokladnie opisywal swoje perypetie z gazem w E39 540i .... wysil sie i poszukaj - zapewne pare watkow pod twoim :twisted:
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gaziarz z mózgiem i sprawnymi rękami = poprawne działanie instalacji.
Kai
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gaz w 540i

Dla mnie to parodia:(

Jak ktoś kupuje auto z dużą mocą to liczy sie ze spalaniem , osiagami.

Jak chce oczednie to kupuje tds:)

a gaz to tragizm, smierdzi , ciagle cos sie dzieje eeee tam brak slow.

Opublikowano

widzę jaro540i ,ze nie masz pojęcia o nowoczesnych instalacjach gazowych.

nie czujesz , nie widzisz , nawet nie wiesz, ze ja masz.

zrobiłem juz 20 tys. i jest odjazd.

spalanie takie samo jak na benzynie nie wiesz kiedy przerzuca moc jest taka sama a koszt mniejszy od TDS'a.

czasami się mylę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gaz w 540i

Takie wypowiedzi są bezsensowne, niepotrzebne nabijanie postów...

Jeżdżąc liczysz się ze spalaniem i osiągami, tak? A jak często jeździsz z obrotami powyżej 4000rpm? Przypuszczam, że bardzo żadko, bo wtedy sporo spali, nie? :twisted:

LPG pozwala na tańszą eksploatację, za te same pieniądze zajedziesz o wiele dalej, to jest ważne. Skoro tak śmieszą Cię 540i z LPG, to uważaj, żebyś nie pękł ze śmiechu, jak zobaczysz 750i z LPG II generacji, a jeździ tego sporo.

Gaz to tragizm? Uzasadnij... bo dobrze założonego LPG nawet nie zauważasz, jedynie w portfelu i wtedy to jest pozytywne odczucie.

LPG śmierdzi? Jak założysz u kaszaniarza, a nie profesjonalnego instalatora, to będzie śmierdział.

Kai
Opublikowano
Mam instalkę Prins'a. Zero jakichkolwiek problemów. Sprawdzałem parę dni temu osiągi na G-techu. I tak, na gazie w dwie osoby 7,5s do 100km/h, na benzynie 7,09 w trzy osoby. Różnica w codziennej jeździe nie zauważalna. Ja polecam Prinsa, choć jest drogi.
Opublikowano
Gaz w 540i

Twój opis pasuje raczej do kancioka (8V, RWD, Gas Powered) na Igen. :D

Widziałem nowe A6-stki (za ponad 200tys.) na LPG nie wspominając o kierowcach S-ek skradających się po zmroku pod dystrybutor LPG :duh: :D

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

Jeśli chodzi o instalacje gazową to,polecam tylko instalacje IV generacji, czyli sekwencje, lub również dobrego Prins'a (chodź nieco droższego od zwykłej sekwencji)

Sam mam taką i nie ma z nią najmniejszych problemów, oczywiście ważne jest tez założenie u dobrego instalatora, bo i najlepsza instalacja nieumiejętnie założona będzie chodzić źle.

Na sekwencji silnik chodzi równo i praca na benzynie i na gazie jest porównywalna,nie ma spadku mocy. Do takiego auta polecam np instalacje ze sterownikiem Diego (lub Sirocco) reduktor oczywiście KME Gold (musi być Gold,nie może być Silver),no i np.wtryski Matrixa całość koszt około 4500zł.

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano

na Diego z Matrixami zrobiłem ponad 20 tys. i uważam,że nie ma do czego sie czepić.

jakbym nie wiedział,że jeździ na LPG to nawet bym sie tego nie domyslił.

a w gazie jest jeszcze inna zaleta :twisted2: jak ktoś pyta mnie sie ile pali moje autko to odpowiadam ok. 18 l, gość blednie patrząc na swoja furkę, która pali mu ok. 12l nie wiedząc oczywiście, że mnie mniej kosztuje jazda niż jego :lol:

czasami się mylę