Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkiech! Jestem tu caliem nowy choc zagladalem tu juz kilka razy aby zaczerpnac troszke info :8)

Mam taki problem i pewnie sie powtarzam ale u mnie nie ma tego co wszyscy pisza.

Otwieranie tylnej szyby nie dziala!

Przewody sprawdzone, silniczek itp.

Zaczelo sie tak ze czasem dzialalo a innym razem nie. Potem odpadla mi taka mala oslonka plastikowa z uchwytu i od tego momentu przestalo mi dzialac na AMEN. Interesyje mnie taki maly czujniczek (mechanizm) w samym uchwycie. Czy macie jakies doswiadczenia z tym i co trzeba by bylo zrobic.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja miałem podobne objawy ale u mnie była typowa usterka w turingach czyli przetarta wiązka w zawiasie szyby. Jeśli u ciebie wiązka jest ok to pewnie zamek będzie do wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze przycisk do otwierania ci nie dziala? u mnie tak jest - kable sa ok, zdiagnozowano mi, ze przycisk nie dziala, ale nie mam czasu sie tym zajac

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Kolego - miałem to samo. Wszystko chodziło na krótko ale z przycisku nie. Zdemontowałem wycieraczke , rozwaliłem obudowe przycisku i okazało się że jest tam taśma przewodząca. W zasadzie była - wszystko zgniło :mrgreen: . Dolutowałam mikro styk z jakiegoś kalkulatora. Podkleiłem go w miejscu starego styku i jest wszystko OK. Jeżdze tak już od pół roku i jest git. W ciemno powiem że 100% mikrostyk i taśma przewodząca. Pewnie już z niej nic nie zostało.
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam :) mogę odgrzać temat ?

W E39 z 2001 roku, oczywiście touring, gdzie dokładnie jest ta wiązka? Mam objaw taki jak większość: otwieranie klapy ok, z kabiny, z guzika, z kluczyka gra. natomiast tylka szyba stoi jak zamarznięta i nie reaguje na klikanie pod wycieraczką. rozebrałem ten przełącznik i taśma jest ok, styk też, ale nie ma tam prądu w ogóle (sprawdzone miernikiem). Więc pewnie gdzieś coś pękło. Muszę to udrożnić bo mi się tam rdzawo robi wokół szyby a nie wyczyszczę tego bez otwarcia.

z góry dzięki za pomoc!

pozdrawiam! Kris.

E39 540i touring jeszcze bardziej czarrrnaaa :twisted:

E30 325i touring diabelnie czarna (była!)

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam.

Również mam problem z otwieraniem tylnej szyby w touringu, tylko że u mnie szyba jest nadgorliwa i sama się ciągle otwiera =) czy to może być wina przetartych kabli i dochodzi do zwarcia ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odkopie temacik, moze głupie pytanie ale nie daje mi spokoju, a nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi.

Czy w E46 touring tylna szyba (w klapie) po naciśnięciu guzika na pilocie, powinna podnosić sie sama do samej góry, czy tylko odbić od zamka i ręką trzeba ją podnieść??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czy w E39 bolec / trzpień ( no dobra, nie wiem jak to nazwać. Element, na który zatrzaskuje sie szyba ) w przed-lifcie i po-lifcie się różnią?

Wymieniałem dziś klapę, ale okazało się, że przez nieuwage kupiłem deikatnie wybrakowaną. Efekt jest taki, że nie mogę zamknąć szyby, a wg mojego lakiernika nie ma możliwości przełożenia całego mechanizmu między klapami, bo coś tam nie pasuje.

W szybie mam całośc, chodzi o element, który jest w klapie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. Zaczepy się różnią i nie są zamienne.

Różnią się też same ramki szyby tak , że nie da się przełożyć zaczepów.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!