Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ciekawe jak ci którzy twierdzą że nie zagazują BMW albo jak by mieli zagazować to je sprzedadzą i kupią coś innego jak by jezdzili tak jak ja 17000km w ciągu 5tygodni i to bez oszczędzania tylko polska i niemcy i jak by wtedy mówili ?Ja podchodze do sprawy tak że auto ma zarabiać na mnie a nie ja na auto :lol:I to jest moje pierwsze auto w którym zamontowałem gaz i wcale tego nie żałuje no ale jak ja bym robił 10000km rocznie :twisted: i traktował swoje auto jak eksponat tylko czyscił chuchał i dmuchał to też bym nie zakładał bo po co.

500 km dzienne?! Jesteś kierowcą testowym?

A przy okazji uważam (chociaż nie sprawdzałem), że 316 bokiem też pójdzie

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie taką mam prace a dokładnie jeżdze po auta do niemiec a 316 pójdzie bokiem ale to dla niej bardzo wielki wysiłek i może się skończyć żle dla tego auta :twisted2:
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
A ja benzyne kupuje w tej samej cenie co Wy gaz :mrgreen: Ale chyba zaloze tez gazik, bo w glebi Naszego kraju niestety nie ma juz takiej benzolinki :cry2: A cysterne za soba ciagnac to troche obciach... U mnie w miescie gaz kosztuje 1.69... w Rosji natomiast za 1USD = 3,43 mozna kupic 6 L gazu...
Opublikowano

316 to mozna pojezdzic bokiem - po deszczu :D .Wiem cos na ten temat :norty: . Duzo tez zależy od gum jak miałem oryginalne goodyear-y ale zjechane to spokojnie tyłkiem zarzucała a i kołami obróciła a po wymianie na nowy komplet gum to :duh: eheheheh. Ale ja nie narzekam wiedziałęm przy kupnie ze nie jest to silnik do zabawy tylko do zwykłej jazdy. :cool2: Ciesze sie ze mam BMW!

A tak przy okazji to musze wam powiedziec ze kolega JELITO był tak uprzejmy ze pokazał mi swoja instalkę. :cool2: Ma to bardzo ładnie założone, pochowane jak trzeba itp. Można polecac ten warsztat co mu zakładał.Ciekawe jak mu spalanie gaziku wyjdzie przy tym silniku?

DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
heh na zdjeciach nie wiele zobaczysz- jest tak ładnie ukryte ze widac tylko reduktor i 2 kostki. :D [/u]
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
NIKI - nie zagazowales chyba tylko dlatego ze to 2 auto (no dobra niech bedzie ze pierwsze) .. gdybys jezdzil tylko 750i to pewnie bys i ty zdanie zmienil ... Wink

To jest tak że w ciągu roku, półtora zamierzam sobie kupić inne BMW może jakieś 728i lub 528i nie wiem zobaczymy jeszcze ;)

No a te dopieścić do stanu IDEALNEGO no i trzymać sobie go w garażu jeździć dla przyjemności w weekendy i czekać jak się z niego klasyk zrobi ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
E tam nie przesadzaj. Samochód trzeba dopiescic ale tez trzeba nim jezdzic a nie trzymac w garazu. :duh: Choc powiem ci znam wiele takich przypadków. Na szczescie ja sie do nich nie zaliczam eheheh
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Skoro gaz jest taki fantastyczny to ciekawe czemu BMW nie montuje go fabrycznie ?? Już niedługo wejdzie w modę gaz ziemny a później energia elektryczna . Będzie się jeździło odlotowo 90km/h Max . Gdybym chciał auto które miało by zarabiać na siebie i robił bym 100tyś km przez miesiąc to bym kupił VW w tdi a nie pchał się w BMW :nienie:
Opublikowano
BMW montowało kiedyś fabrycznie samochody z instalacją LPG (np. E34 518g, E36 316g compact), ale to były śladowe ilości (w sumie ok. 1000szt.)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Nawet szkada mi sie wypowiadać na temat wypowiedzi Artiva :duh:

Pisze to co myślę. Jak kogoś stać na konia to i na owies dla niego . I nikt się specjalnie nie obnosi z tym gazem (pochowane kurki we wlewach paliwa gdzieś głęboko pod zderzakami) .

Mi jest obojętnie czy ktoś jeździ na suchym paliwie czy normalnym w końcu i tak to Wasza sprawa . Ja nikogo nie neguje za LPG w Bmw ale jak ktoś pisze że lepiej mu auto jeździ niż na benzynie to lekko mi się wierzyć nie chce . Zwłaszcza że gaz jest mniej energetyczny niż benzyna . Jak bym chciał jeździć szybko i oszczędnie to bym wybrał coś takiego : http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=24686 Auto z 3l dieslem jeździ szybko i oszczędnie 200kM moment 440Nm . Spalanie 7.5 w mieście.

Opublikowano
ktoś pisze że lepiej mu auto jeździ niż na benzynie to lekko mi się wierzyć nie chce

Nikt tu nie twierdzi że auto jeździ lepiej, czytaj tekst uważnie. Chodzi głównie o to, że można pozwolić sobie na szybszą jazdę 4,0 v8 bez ciągłego zwracania uwagi na spalanie, ale co ty możesz o tym wiedzieć mając na utrzymaniu 2,5l.

Ja też nie jestem zwolennikiem gazu ale sytuacja zmusza do liczenia. Wybrałem wydaje mi się drogą instalację i nie muszę się z nią kryć.

Opublikowano

Artiv:

wlewy pochowane - to proste, kazdy dodatkowy "bajer" na zewnatrz auta je szpeci,

artiv ile ty miesiecznie na paliwo wydajesz ?? ja na gaz wydaje ok 300 zeta.. na benzynke musialbym wydac conajmniej 700 .. z tej prostej kalkukacji wychodzi ze co miesiac zostaje mi 400 zeta .. moze dla ciebie nie jest to istotna suma - dla mnie jest, tym bardziej ze zostaje u mnie w kieszeni .. moge ja wydac na co chce - ty ta roznice zostawiasz naszemu kochanemu panstwu .. BMW to poprostu samochod .. jakich wiele .. kazdego z tych zagazowanych BMW wyprodukowany tysiace, setki tysiecy .. i nie jest ono jakies wyjatkowe .. a skoro na gazie jezdzi tak samo dobrze (i o wiele taniej) to dlaczego nie jezdzic ?? kto udowodnil ze gaz ma szkodliwy wplyw na silnik ?? owszem gdybym mial jakies naprawde wyjatkowe BMW (850CSi, E30 M3, 635CSi, 2002tii) to zapewne bym go nie zagazowal tylko zamknal w garazu i wyjezdzal nim raz na tydzien .. ale skoro mam samochod jakich wiele, a samochod sluzy mi do jazdy na codzien to dlaczego nie powinienem robic tego taniej ?? jesli moge ?? czemu w tym (chorym) panstwie, tak modne jest, pokazanie sie ze swym statusem materialnym, a tak niemodne jest pokazanie ze udalo sie bezkompromisowo zaoszczedzic pare zlotych ??

tak jak ktos napisal ze woli zamienic BMW na cos innego niz je zagazowac .. a ja nie .. ja wole je zagazowac .. i to najlepiej jak najwiekszy silnik, i pokazac codziennie rano jadac do pracy czy gdzies, kierowcy posiadajacemu wygodne spodnie z paskami obok w Audi, ze BMW jest gora nad nim ... i temu statecznemu panu w mercedesie z napisaem "compressor" rowniez .. a przy okazji zajechac na stacje paliw i wydac na 60-litrowy zbiornik LPG 100 zlotych a nie 300 .. bo dzieki temu, ta codzienna podroz, chocby kawalek bedzie dla mnie przyjemna i ciekawa .. napewno nie tak jak wleczenie sie prawym pasem w jakims malolitrazowym gownie (bo przeciez tak malo pali ...)

co od diesli - fajne sa .. ale nie dla mnie .. ja nie lubie sluchac klekotania i silnika kreconego do "az" 5000 obrotow .. najpiekniej silnik brzmi przy 6000 :mrgreen:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano (edytowane)

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Artiv misiu złoty możesz ze mną dyskutować jak będziesz robił przynajmniej ok 10000km miesięcznie i to zarobkowo.Moge powiedzieć ci że mnie stać jezdzić na paliwie nawet 15000km w miesiącu zrobić ale po co mam oddawać komuś czyt(złodzieją z rządu) kase do kieszenie jak moge wydać ją na dużo przyjemniejsze rzeczy a dodam że jest to moje pierwsze BMW na gazie a troszke ich miałem i to same duże pojemności a zacząłem od 530V8 którą zrobiłem na paliwie 730tkm jak sobie policzysz ile to jest to pózniej przelicz o ile mniej by wyszło na gazie :twisted2:

Edytowane przez Radek540V8
www.klinika-bmw.pl
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kiloff, generalnie masz rację, ale przyczepię się :wink:

ja wole je zagazowac .. i to najlepiej jak najwiekszy silnik, i pokazac codziennie rano jadac do pracy czy gdzies, kierowcy posiadajacemu wygodne spodnie z paskami obok w Audi, ze BMW jest gora nad nim
Tylko że wtedy, moim skromnym zdaniem, nie różnisz się (czy też ten hipotetyczny kierowca BMW) od tego pana w sportowym wdzianku w Audi... :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie nie chciałem nikogo negować z powodu gazu . Nie chodzi mi tu o status materialny. Jeden jeździ na gazie dużo inny na paliwie mniej a ktoś trzeci tylko patrzy na auto bo kupił duży samochód z mocnym silnikiem i się okazało że nie może sobie na benzynę pozwolić.

Po prostu mierzy się siły na zamiary .Ja miałem 318i e36 i uznałem że lepiej kupić 325i bo różnica w spalaniu śmieszna a jednak moc nieporównywalnie większa . Teraz mnie pewnie wszyscy zjedzą bo w e36 na forum to tylko ja i Raceboy jeździmy na benzynie . Jeszcze :wink:

Mimo wszystko nie denerwujcie się i pozdrawiam :8)

Radek540V8 to dobrze że jeździsz dużo i ogólnie dobrze ci się wiedzie . Gaz za darmo też nie jest :D Co do złodziejstwa to się zgadzam ale taki kraj. Jacy ludzie taki kraj(nie wszyscy ale znakomita większość) .

Kiloff taki diesel bez problemu objedzie e36(325,328), e34(535,540i),e32,e38(raczej wszystkie) jeszcze starczy paliwa zeby sie po mieście pokręcić.I ten wieczny usmiech przy tankowaniu :dance:

Edytowane przez ///MacArthur
Opublikowano
Tylko że wtedy, moim skromnym zdaniem, nie różnisz się (czy też ten hipotetyczny kierowca BMW) od tego pana w sportowym wdzianku w Audi... :wink:

jejq, ja tylko o takim malutkim pogonieniu Audi spod swiatel .. ja daje swiadectwo mej kulturalnej jazdy na drogach, w innych sytuacjach, ot chociazby wpuszczenie jakiejs ladnej pani z podporzadkowanej .. i tu wlasnie od niego sie roznie .. ;) .. a co do takich miniwyscigow spod swiatel to podjerzewam ze one z wiekiem (i z posiadaniem serii 5 lub 7) mijaja .. ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

jejq, ja tylko o takim malutkim pogonieniu Audi spod swiatel .. ja daje swiadectwo mej kulturalnej jazdy na drogach, w innych sytuacjach, ot chociazby wpuszczenie jakiejs ladnej pani z podporzadkowanej .. i tu wlasnie od niego sie roznie .. ;) .. a co do takich miniwyscigow spod swiatel to podjerzewam ze one z wiekiem (i z posiadaniem serii 5 lub 7) mijaja .. ;)

Mam Bmw i nie czuje się przez to lepszy od kolegi który ma Audi . Tak samo jest na światłach nie bawi mnie że kogoś objechałem bo na ulicach to raczej kiepskie warunki panują do wyścigów .Natomiast bawią mnie goście w dajewach itp. sprzętach którzy niemal dali by się zabić tylko za to żeby ich Bmw nie wyprzedziło .

Opublikowano
Kolego JELITO czekamy na wyniki spalania. Pewnie już wyjezdziłes z jedną btutlę gaziku i mozesz cos juz powiedziec jak pali na gazie u ciebie. :cool2:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

Są pierwsze wyniki. Trochę to trwało, ale nie mogłem się nacieszyć instalacją i cały czas jeździłem szybko nie zwracając uwagi na spalanie :twisted2: . A teraz spalanie trasa. Przy jeździe w przedziale prędkości 100-120 km\h spalanie wyszło mi 11,8 l gazu, myslę że można mniej.

Na wynik spalania w mieście trzeba trochę poczekać.

Opublikowano
:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: kurde piekne spalanie. Jednak co firmowa instalka to firmowa. Jak na taki silnik to spalanie jest aptekarskie! :cool2:
DARK SIDE OF POWER!