Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam pytanie czy wie ktos przy jakim przebiegu uszkodzeniu moze ulec skóra na kierownicy bo chce kupic bmw 330 d z przebiegiem 230 000 i zastanawia mnie przetarta kierownica dodam ze fotele i galka od biegów ok auto stoi w niemczech prosze o odp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie przy obecnych ok. 200 tys. skóra nie ma uszkodzeń w postaci przetartego lica. I na oko jeszcze sporo wytrzyma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To rozcięcie to ewidentnie jakieś uszkodzenie mechaniczne, nie związane chyba z przebiegiem. Jakieś rozcięcie pewnie, które oczywiście się pogłębia teraz. Natomiast w miejscu, gdzie trzyma się najczęściej lewą rękę, skóra jest wytarta. I jesli mam porównywać, to moja kierownica wygląda jak nowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dla mnie to ze 300 tys. przynajmniej. Chyba, że jakiś Pudzian jeździł i trzymał kierę jak sztangę :D.
Opublikowano
Ktos kto tym jezdzil chyba nie obcinal paznokci... :mrgreen: ale moim zdaniem niemozna przekreślac od razu calego auta z takiego powodu..
Opublikowano
wiesz ja tez tak twierdze ale nie chce sie naciac poprostu chcialem poszukac na zachodzie bo u nas to auto juz by bylo odpicowane a tak wyglada jak wyglada
Opublikowano

Ludzie dajcie sobie na luz,

ja kupilem auto z orginalnym 160k od niemca i skora na kierownicy nie wyglada idealnie, widac slady zuzycia za pietnascie dwunasta, reszta skory nietknieta. Przy tym przebiegu nie powinno byc zadnych sladow, a jednak. Wiele zalezy od stylu uzytkowania auta jak i samego uzytkownika. Jeden bedzie palcami dlubal w czasie jazdy po przyciskach itp, a inny dlubie w nosie...

Kieruj sie bardziej stanem technicznym a nie ocenianiem czy ten przebieg jest ok. Poza tym, jak juz kupowac z DE, to tylko z ksiazka serwisowa no i byle nie od turasa

Opublikowano
Galka biegów nie jest oryginalna, a takie uszkodzenia kierownicy często powstają gdy zdenerwowani ludzie w korkach gryzą kierownicę.
Opublikowano
Moja bunia ma ponad 235K km i skóra na kierownicy jest w dużo lepszym stanie.Ta na focie jest podejrzana - jakoś nie wygląda spójnie... Jeśli masz zamiar kupić samochód na wyjeździe to tak jak Andreus radzi: od prywatnej osoby, z przeglądem i serwisem najdalej 9-12 miesięcy wstecz (cena wyższa, stan lepszy , ale gwarancji i tak Ci nikt nie da :wink: ) , nie szukaj na "placach u turasów i ruskich" bo oni wypychają wyeksploatowane samochody na wschód... Dobrze utrzymany samochód w Niemczech przejedzie 500000km, w PL licznik regulują na 167000km a jest w takim stanie, że niektórzy wierzą w przebieg bez książki serwisowej. Minimum 30 tys rocznie przejeżdża niemiecki wehikuł więc łatwo policzyć;p
Opublikowano
witam dzwonilem niby ksiązka jest auto nie jest od turka jak sie zdecyduje to pojade i wtedy zobaczymy pozdrawiam wszystkich i dzieki za odp
Opublikowano

wyglad kierownicy to bardzo indywidualna sprawa, zalezna od kierowcy. jedni opieraja reke na kierownicy, slizgajac po niej dlon, inni zaciskaja na kole palce. Jedni maja na dloniach skore twarda i szorstka jak pumeks, inni jak raczki niemowlaka.

Tu na przykladzie widac , ze ktos mial dlugie pazury i w koncu przeciął ja. :mrgreen:

zaznacze, ze w moim e36 kiedy bylem w DK w ich klimacie kierownica zostawala mi na dloniach ( wilgoc i niska temperatura robila swoje)

Opublikowano
witam znalazlem jeszcze jedno autko ale stoi w komisie u turka i nie wiem czy to warte uwagi niby maly przebieg i od pierwszego wlasciciela
Opublikowano

Jest jeszcze jeden patent. Do komisu dzwoni ktoś biegle mówiący po niemiecku. Jeżeli sprzedawca wie, że samochód nie idzie na export na wschód to jest zupełnie inna rozmowa.

P.S. Faktem jest, że stan kierownicy nie koniecznie jest wykładnią przebiegu auta, ale widziałem BMW z przebiegiem 540 tys. z lepszą kierownicą, o środku nie wspomnę. Samochód był przed przygotowaniem do sprzedaży w PL.

Pozdrawiam, Hary.