Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy zamierzam zmienic alpka na coś z palety Apple. Czy na Apple da się zainstalowac INPE/ Rheingolda? Pytam czysto z ciekawosci ponieważ w razie czego te programy zostaną na obecnym lapku.

Wątpię. Wirtualkę raczej jak już pewnie musiałbyś postawić.

• Odpowiedzi 735
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da sie. Maszyna virtualna albo bootcamp. Smiga dobrze. Pamietaj tylko ze w nowych i do karty sieciowej o do usb musisz uzywac przejsciowek.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam mam Windows 7 i na nim zainstalowaną inpę i do tej pory wszystko śmiało, kilka dni temu nie mogłem się połączyć z samochodem i przeinstalowalem BMW toola 2.12 od tej pory ncs ekspert nie może się zainstalować i zglasza niezgodności systemu. Usunąłem wszystko wyczyscilem rejestr i dalej to samo. Chyba trzeba usunąć jakieś klucze z rejestru ale nie pamiętam jakie. Może ktoś miał taki problem i wie jak to rozwiązać ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wejdź do C:\NCSEXPER\ poszukaj aplikacji ncsexper.exe otwórz właściwości i odznacz uruchom ze zgodnością ze starszą wersją windows

- odznacz windows xp SP3 i odznacz uruchom jako administrator > zastosuj > ok i wszystko będzie działać

Opublikowano
Już podczas instalacji zaznaczam zgodność i uruchamiamy jako administrator. Po instalacji toola wszystkie aplikację mają swoje ikony i działają tylko ncs nie ma ikony i problem z zgodnością. Oczywiscie twoja poradę sprawdzilem i ncs ma odznaczone xp sp3
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy zamierzam zmienic alpka na coś z palety Apple. Czy na Apple da się zainstalowac INPE/ Rheingolda? Pytam czysto z ciekawosci ponieważ w razie czego te programy zostaną na obecnym lapku.

Piszę z Macbooka, który ma zainstalowanego Windowsa 7 przez Bootcamp. Windę mam tylko do Inpy i Fallouta 2 :)

• 5 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Zrobiłem wszystko tak jak napisane w poradniku, inpa łączy się z kablem, lecz po przeskoczeniu na wirtuala z disem, kabel nie jest połączony. Mogę połączyć kabel tylko w zakładce z inpą lub w zakładce z disem. Co zrobić aby kabel był na stałe podłączony na tych dwóch zakładkach?

Pozdrawiam

Maciej

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Panowie poratuje ktoś jakimś linkiem do ściągnięcia aktualnej wersji INPY-P oraz INPY-D, i jak to możliwe to jeszcze NCS oraz DIS.

Posiadam kabel ENET ale co nie znajdę jakiś linków to albo wygaszone albo nieaktualne, a chce skasować parę błędów w serii G.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

kwestia dotyczy diagnostyki M60b40 95rok.

Kilkanaście lat temu zakupiłem interfejs z głowicą ADS od nerwusa do swojego ówczesnego e32 m60b30 93rok.

Byłem w stanie diagnozować przy użyciu DISa bez przeszkód.

Obecnie wróciłem do tematu i mam następujące objawy przy próbie diagnostyki m60.

INPA łączy się z autem. Jestem w stanie podejrzeć parametry np. sond, temp silnika, kasować błędy w poszczególnych modułach. Wniosek, że głowica działa jak powinna.

Natomiast DIS

- widzi głowicę

- jest połączenie komputer i głowica (dwa kolorowe paski w DIS u góry ekranu są widoczne) - odpalony emulator głowicy i IFHSrv32.

Mimo to nie jestem w stanie przeprowadzić diagnostyki. Po kliknięciu przycisku "quick scan" i wybraniu auta, na ekranie pojawia się pierwszy moduł czyli DME i informacja o tym, że test trwa, proszę czekać.

Diagnostyka nie przechodzi do kolejnych sterowników.

DISv44.

Sprawdziłem wpis w EDIABAS.INI. Interfejs ustawiony na ADS, remote host na 192.168.68.30, port na 6801.

Test API przechodzi, protokół ustawiony na fister, vm nsw i dsw ustawione na "set to run".

Poprawny wpis do ediabas w zmiennej środowiskowej.

Laptop z fizycznym portem rs232 ustawionym na COM1, WIn XP z VM (dokładnie ten sam sprzęt co i kilkanaście lat temu). Przełącznik na "puszce" od nerwusa ustawiony w pozycji Normal.

Nie wiem czy mają znaczenie ustawienia portu (bits/s, data bits itd).

Będę wdzięczny za pomoc w naprowadzeniu mnie w czym może tkwić problem.

Jeżeli potrzebne są dodatkowe informacje to piszcie.

EDIT:

Wygląda na to, że sobie poradziłem z tematem. W ustawieniach protokołu w DIS ponownie ustawiłem na fister i tym razem DIS załapał, bo byłem w stanie zdiagnozować auto i odczytać np. błędy.

pzdr

yaz