Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Proszę o pomoc jak zdjąć ( by go nie uszkodzić) słupek w którym znajdują się kurty powietrzne???

Opublikowano
poczytaj tis'a- jak zwykle mają narzędzia do ściagania plastików, ale w praktyce jest je ciężko uszkodzić. kup nowe plastikowe kołki przed zamontowaniem spowrotem - koszt nieduży.
Opublikowano
Witam!!!

Proszę o pomoc jak zdjąć ( by go nie uszkodzić) słupek w którym znajdują się kurty powietrzne???

masz na slupku zaslepke, ta na ktorej przetloczony jest napisa "AIRBAG" delikatnie podwaz go plaskim srubokretem, gdy zdemontujesz zaslepke zobaczysz 3 sruby torx..

Opublikowano
w obudowie masz oslonke z przetloczeniem (AIRBAG) ona jest na zatrzask, jak ja wydlubiesz to bedziesz mial dostep do 3 srub ktore trzymaja oslone glowna...jak ja zdejmiesz to masz dostep do airbagu

pisze o oslonie przedniego slupka

Czyli po odkręceniu tych trzech śrub można już bez problemu zdjąć obudowę słupka?...czy jeszcze coś ją trzyma?

Ten prostokąt z napisem airbag wydaje się że stanowi jedną całość z resztą słupka - dlatego trochę boję się do "wydłubywać"... :)

Opublikowano
w obudowie masz oslonke z przetloczeniem (AIRBAG) ona jest na zatrzask, jak ja wydlubiesz to bedziesz mial dostep do 3 srub ktore trzymaja oslone glowna...jak ja zdejmiesz to masz dostep do airbagu

pisze o oslonie przedniego slupka

Czyli po odkręceniu tych trzech śrub można już bez problemu zdjąć obudowę słupka?...czy jeszcze coś ją trzyma?

Ten prostokąt z napisem airbag wydaje się że stanowi jedną całość z resztą słupka - dlatego trochę boję się do "wydłubywać"... :)

spokojnie podwaz go plaskim srubokretem- najlepiej od dolu i delikatnie podwazajac coraz wyzej odciagaj, jak odkrecisz te 3 sruby to juz caly slupek odchodzi... nic wiecej nie trzeba...

Opublikowano

Faktycznie - wszystko jest tak jak mówisz :)

Muszę zmienić tą obudowę słupka bo odkleja się z niej zewnętrzna powłoka materiałowa i wygląda to jak... :twisted:

Opublikowano

SŁUPEK ZDJĘTY!!!

Polecam dwa płaskie ( jak najlżejsze ) śrubokręciki.... Podważamy delikatnie od dołu i wychodzą małe plastikowe zatrzaski :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dzięki panowie wielkie ,słupek zdjęty:) Ale się z nim szarpałem...hahaha... a tam śruby pod zaślepką airbag :) pozdrawiam
Bezpieczeństwo Moc Wygoda