Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam następujący problem a właściwie pewną wątpliwość którą chciałbym się podzielić z kimś doświadczonym jeśli chodzi o motoryzacje :)

Mianowicie nadarzyła mi się "okazja" kupić auto marki BMW e34 M50 2.0i cena to 2500zł problem w tym że auto stoi od długiego czasu jakieś 2 lata nie jeźdzone tzn było przepalane ale pare razy tylko i to na początku. Przebieg to 147 tys w który mi się nie chce wierzyć ale z drugiej strony środek auta jest jak nowy bez żadnych przetarć i tak dalej. Moje pytanie brzmi czy opłaca się kupić takie auto które stoi nie używane ?

Oczywiście licze się z takimi kosztami na początku jak wymiana filtrów, oleju, rozrządu no i raczej po 3 latach obowiązkowo akumulatora oraz oddanie paru elementów do poprawek lakierniczych. Co Wy o tym sądzicie ?

Opublikowano

już pare razy był poruszany temat w sprawie kupna Bmw za takie pieniądze , wydaje mi się ze za taka cene to nic dobrego nie kupisz a stracisz tylko kupe nerwów i kasy na doprowadzenie go do stanu używalności , sam mam taki model ale ja dałem prawie 9 tyś i tez nie było wszystko cacy ale mi małymi środkami udało się wszystko zrobić

wybór należy do ciebie :mrgreen:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

Powiem tyle,że za taką kasę to się opłaca nawet jak byś chciał je na części sprzedać.Wiadomo,że dla auta gorzej jest jak stoi niż jezdzi i nigdy nie wiadomo jakie mogą być tego konsekwencje,najlepiej to spróbować je odpalić posłuchać jak silnik chodzi,przejechać się jak to się mówi "ogólne wrażenie i odczucia z jazdy" jak Ci na nim zależy to najlepiej podjedz do jakiegoś mechanika i przedstaw mu sprawę.On się chyba najlepiej na ten temat wypowie.Za tą kasę to nic ciekawszego nie kupisz,a czasem taka okazja nie jest najgorsza z tym,że na pewno musisz się liczyć z wydatkami na samym początku tak jak pisałeś,jeżeli mechanik Ci powie,że warto i jesteś przygotowany na te wydatki to bierz,BMW to zawsze BMW zwłaszcza jak chodzi o benzynkę ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

kolego skoro mowisz ze autko ma ladny srodek zapala jezdzi to nad czym sie tu zastanawiac jezdze ogulnie samochodem ktory stal 5 lat i jezdzi wiadomo czy nowy czy stary zawsze trzeba cos przy nim podlubac

pozdrawiam

Opublikowano
Ja zada bym pytanie dla właściciela, dlaczego stało 2 lata ? Jak by ktos powiedział ze kupił nowy i nie miał czasu sprzedać to bym nie uwierzył. Kiedyś ktoś pisał ze kupił po 2 czy 3 latach stania auto. Poleciało coś związanego z tylnym mostem. A o układzie chłodzenia nie wspomnę.
Opublikowano
Ja bym się sam pokusił za takie pieniądze choć przyznam kolegom, że coś tu śmierdzi. Nikt nie sprzedaje BMW w super stanie za taka kase.......
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
No powiem tak właściciel jest spod ciemnej gwiazdy (problemy z prawem) ponoć zabrali mu prawo jazdy ale czy to jest powodem że nie jeździ nie wiem, natomiast wiem tyle ze wymienił w niej tylną cześć tłumika , gałke zmiany biegów z tyłu na klapie nalepka od M5 i głowica tez od wersji M nie wiem czy coś jeszcze ale ponoć ma po tych silnikowych modyfikacjach ma zamiast 150, 170KM
Opublikowano

noo po tym co Ci naopowiadal to tez tak sadze ze jest spod ciemnej gwiazdy.

swoja droga za te pieniadze bym sam wzial. ale dobrego auta bym za tyle nie sprzedal

Opublikowano
hmmm bardzo ciekawe jak założył głowice na 24 zaworowy blok z wersji M.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
hmmm bardzo ciekawe jak założył głowice na 24 zaworowy blok z wersji M.

:D :duh:

tia i jeszcze NOS w podlokietniku :mrgreen: