Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Jak w temacie posiadam e36 316 m43. Mam taki problem że ogrzewanie działa mi tylko jak mam ustawiony nawiew jest na szybe przednią lub nogi a jak zmienie na tułów to juz leci zimne. Również problem jest z tym że jak mam juz ten nadmuch ustawiony na szybe przednia to nie moge wyregulować temperatury nawet jak ustawie zimne to leci ciepłe. Auto nie posiada klimatyzacji. Układ chcłodzenia odpowietrzony i nowy płyn chłodzenia, termostat moim zdaniem jest ok wskazówka stoi pionowo. Uszczelka pod głowicą nowa.

z góry dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

Te modele tak maja.... NA szybe i nogi ciepłe a na tułów zimne.. Nie zmienisz tego choć by nie wiem co..

Pozdrawiam!!

Opublikowano
jak zimne??? mi zawsze daje ciepłe,prawdziwy zar jak sie nagrzeje :oops:
Ztego co wiem to w e36 compact jest inna decha więc niewiem jak to w nich jest rozwiązane. A w e36 coupe, cabrio, sedan, kombi jesli nie ma klimy to już tak jest i nic się z tym nie zrobi
Opublikowano
jak zimne??? mi zawsze daje ciepłe,prawdziwy zar jak sie nagrzeje :oops:

Dokładnie tak jak kolega wyżej powiedział, w compaktach grzeje przez wszystko i wszędzie :P

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

1.czyli nie moge ustawic zimnego powietrza na szybe czołową?! tak

2.a nawet jak wezme nawiew na tółów czyli tam gdzie jest oznaczone niebieskie to na szybe i tak leci ciepłe-nawet b ciepłe czyli tak musi byc

3.Czyli be em ki bez klimy powinny jezdzic po krajach w których temp nie przekracza 0*C

Ja litry wypacam w tym samochodzie najlepiej jest jak nadmuch sie wyłączy bynajmniej z czerwonym pyskiem nie wychodze z samochodu :)

jeszcze jedno wazne pytanie do czego słuzy niby te pokretło ciepłe-zimne jezeli na tółow leci zawsze zimne a na szybe ciepłe to w moim rozumowaniu nie było sensu te pokretło wstawiac

kurde pomóż ktoś!!!

Opublikowano
1.czyli nie moge ustawic zimnego powietrza na szybe czołową?! tak

2.a nawet jak wezme nawiew na tółów czyli tam gdzie jest oznaczone niebieskie to na szybe i tak leci ciepłe-nawet b ciepłe czyli tak musi byc

3.Czyli be em ki bez klimy powinny jezdzic po krajach w których temp nie przekracza 0*C

Ja litry wypacam w tym samochodzie najlepiej jest jak nadmuch sie wyłączy bynajmniej z czerwonym pyskiem nie wychodze z samochodu :)

jeszcze jedno wazne pytanie do czego słuzy niby te pokretło ciepłe-zimne jezeli na tółow leci zawsze zimne a na szybe ciepłe to w moim rozumowaniu nie było sensu te pokretło wstawiac

kurde pomóż ktoś!!!

Jeżeli masz ogrzewanie ustawione na niebieskim polu to nie ma prawa lecieć ciepłe powietrze z żadnego miejsca !!!

Najlepszy efekt zimą daje puszczenie ciepłego powietrza na nogi (ciepłe powietrze unosi się do góry).

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641