Skocz do zawartości

e39 2001 touring-tylna wycieraczka nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzis odmowila posluszenstwa tylna wycieraczka.Co ciekawe,przy spryskiwaniu szyby dziala prawidlowo,ale juz przy normalnej pracy nie chce sie ruszyc z miejsca,tak samo podczas cofania.

Mial ktos takie objawy? Czy winny bedzie jakis przekaznik czasowy?

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano
ja stawiam na przerwany kabel . poszukaj było o tym kilka tematów
Opublikowano

A może zanim zaczniesz sprawdzać te "skomplikowane" sprawy, to najpierw sprawdź czy trzpień który jest widoczny jak otwierasz szybę - ten który wychodzi z silniczka i napędza wycieraczkę- po prostu się nie schował- tzn nie został jakimś cudem wciśnięty.

Ja tak miałem i spryskiwacze działały, silniczek działał ale wycieraczka nie ruszała się.

Inna sprawa że to było w e46- ale może w e39 jest podobnie

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
  • Autor
No tak,ja te tematy przejrzałem. Ale u mnie wycieraczka "w połowie" DZIAŁA. Gdy używam tylnego spryskiwacza to wycieraczka ładnie szybę zamiata,a w normalnym trybie(lewo-przerwa-prawo-przerwa) i przy cofaniu nie rusza się z miejsca.

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano
lewo przerwa prawo przerwa czyli działa jak nalezy, pozatym ta przerwe sie jakos programowało impulsami , poszukaj w instrukcji obsługi Wiem ze jak masz czujnik deszczu i załaczone na stałe przednie wycieraczki to tylna tez nie działa A ta przerwa moze nawet trwac okolo 1min wiec moze jak sie bawiles to ja na tak długo nastawiłes
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
  • Autor
lewo przerwa prawo przerwa czyli działa jak nalezy, pozatym ta przerwe sie jakos programowało impulsami , poszukaj w instrukcji obsługi Wiem ze jak masz czujnik deszczu i załaczone na stałe przednie wycieraczki to tylna tez nie działa A ta przerwa moze nawet trwac okolo 1min wiec moze jak sie bawiles to ja na tak długo nastawiłes

Ja nie chcę być upierdliwy,ale proszę czytać ze zrozumieniem:lewo-przerwa-prawo-przerwa nie działa,tak samo podczas cofania,powinna zamiatać jak głupia a stoi w miejscu(oczywiście przy włączonych wycieraczkach przednich),działa tylko przy spryskiwaczach.

Opublikowano
Ok faktycznie żle to odczytałem a zobacz jak masz wyłączone wycieraczki przednie jak to chodzi.Ja pamietam u siebie tez tak miałem jakies problemy i zazwyczaj wyłaczałem przednie potem załaczałem tył i wrzucałem wsteczny po trzech ,czterech cyklach ruszałem do przodu i juz normalnie działała tylna
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę temat bo padła mi wycieraczka z tyłu, a objawy identyczne jak u Mr.Lova. Jakieś solution Mr.Lova?

A stało się to po rozłączeniu akumulatora :? ...prawdopodobnie

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

Postanowiłem zabrać się za problem choć na dworze -10, no i wiadomo co było....kable w klapie :duh:

http://img101.imageshack.us/img101/4337/cimg3967h.jpg

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.