Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy bo nie wiem jakie opony kupic na lato do swojej bumy:)

Mam tam alusy 17> Wiec oponki tez by pasowaly 17 no ale jak na moja kieszen to dobre firmy bardzo sie cenia za oponki 215/45/R17

I nie wiem czy jakbym kupił jakies chińskie albo cos w tym stylu

Prosze o pomoc czy jets w tym sens czy nie ??

jesli tak to moze macie jakies dobre firmy??

Z góry dzieki

Opublikowano

Njtańszy rozmiar to będzie 225/45/17 gdyż jest to najpopularniejsza opona na felgę 17".

Ja w zeszłym roku zaryzykowałem kupno "chińskich" opon (LingLong L688 z grupy Bridgestone) i powiem szczerze że nie żałuję. Opony nie huczą, nie wibrują i jak narazie jest z nimi wszystko ok. Za te pieniądze co wydałem na 4 nowe opony mógłbym kupić co najwyżej dwie firmowe lub komplet uzywanych - co jest bez sensu bo po sezonie lub dwóch musiałbym szukac znowu "nowych" kapci.

Ale niech się wypowiedzą też i inni na temat "chińczyków" - tylko Ci co na nich jeżdzą badź jeździli a nie Ci co gdzieś coś usłyszeli bądź wyczytali :cool2:

Opublikowano
LingLong L688 z grupy Bridgestone
KŁAMSTWO :!: Kto Ci takich bzdur naopowiadał :?:

A przy okazji - jak się na nich jeździ na mokrym :?:

Opublikowano
LingLong L688 z grupy Bridgestone
KŁAMSTWO :!: Kto Ci takich bzdur naopowiadał :?:

A przy okazji - jak się na nich jeździ na mokrym :?:

Gdy półtora roku temu stałem przed dylematem zakupu tych opon trochę siedziałem na necie i znalazłem informację że są produkowane przez koncern Chengshan który jest w korporacji własnie z bridgestone: http://www.azom.com/News.asp?NewsID=3611

Czy to kłamstwo czy prawda już nie mnie oceniać - jak kupowałem te opony ta firma dopiero pojawiała się na Polskim rynku i mało kto o niej słyszał.

Odnośnie jazdy to po suchym czy po mokrym - nie zauważyłem jakichkolwiek niepokojących objawów.

Podejrzewam że Ci którzy tak je krytykują nie mieli z nimi nigdy do czynienia. A jak by założyć im do auta i na barku opony "wytopić" napis DUNLOP zachwalali by je omal nie popuszczając w gacie ze szczęścia :mrgreen:

Opublikowano
Gdy półtora roku temu stałem przed dylematem zakupu tych opon trochę siedziałem na necie i znalazłem informację że są produkowane przez koncern Chengshan który jest w korporacji własnie z bridgestone: http://www.azom.com/News.asp?NewsID=3611
A to dobre :!: Czytałeś w ogóle uważnie ten artykuł :?: Bo niby pojawia się tam słowo "kooperacja", ale niezupełnie w takim kontekście, o jakim mówisz :duh:

A Linglong i Chengshan to zupełnie oddzielne i niezależne firmy.

Czy to kłamstwo czy prawda już nie mnie oceniać - jak kupowałem te opony ta firma dopiero pojawiała się na Polskim rynku i mało kto o niej słyszał.
Linglong jest sprzedawany w Polsce od co najmniej 4 lat.
Podejrzewam że Ci którzy tak je krytykują nie mieli z nimi nigdy do czynienia. A jak by założyć im do auta i na barku opony "wytopić" napis DUNLOP zachwalali by je omal nie popuszczając w gacie ze szczęścia :mrgreen:
Nie wiem, jak inni. Wiem natomiast jak się na nich jechało 318 E36 w deszczu. A raczej płynęło...