Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie.

Niedawno nabyłem bmw e39 530i. Oczywiście w bagażniku brakuje odtwarzacza do navi i zmieniarki. Przypuszcza także że nie ma tam "czegoś" do TV, ponieważ włączając TV w samochodzie- ekran tylko śnieży i nie wykrywa żadnych kanałów.

Przypuszczam że spowodowane jest to brakiem tego:

http://img46.imageshack.us/img46/1544/n2ed5v.jpg

ponieważ wtyczka wychodząca z zaznaczonego urządzenia u mnie po prostu wisi, nie podłączona do niczego.

Chciałbym się dowiedzieć jak to się nazywa (żebym wiedział czego szukać np na allegro) i czy po podłączeniu tego TV zacznie działać?.

Z tego co wyczytałem już na forum- to jaki odtwarzacz dvd posiadam (mk1, 2, 3, 4 ) mogę niejako określić po roku prod. mojego samochodu (05.2003)-rozumiem że to mk4?

Z racji tego że te odtwarzacze trochę kosztują chciałbym się dowiedzieć czy aby nawigacja działała mogę kupić wcześniejszy model (np: mk2)?

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

Na pewno?

To co jest potrzebne aby uruchomić Tv. Gdyby ktoś mógł to prosił bym o zdjęcie i nazwę.

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

Tuner TV znajduje się w innym miejscu (gdzieś pod podłogą bagażnika).

Czytnik do navi na pewno był mk4 czyli dvd, możesz go na pewno zastąpić mk3 ale czy mk2 to już nie jestem pewien.

Opublikowano

Aha.

Odnośnie tunera TV to sugerowałem się tylko tym że u mnie wisi sobie podobna wtyczka jak ta wychodząca na zdjęciu- ale po dokładnym sprawdzeniu u siebie, też mam coś takiego jak na zdjęciu z tym ze nie jest to czarne a metaliczne.

Dziś sprawdzę dokładnie co i jak i ewentualnie zrobię jakieś zdjęcia.

Czyli mk3 będzie pasować?

Dziękuję i pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Aha.

Odnośnie tunera TV to sugerowałem się tylko tym że u mnie wisi sobie podobna wtyczka jak ta wychodząca na zdjęciu- ale po dokładnym sprawdzeniu u siebie, też mam coś takiego jak na zdjęciu z tym ze nie jest to czarne a metaliczne.

Dziś sprawdzę dokładnie co i jak i ewentualnie zrobię jakieś zdjęcia.

Czyli mk3 będzie pasować?

Dziękuję i pozdrawiam

mk3 na 100%.

Sam miałem mk3 i wymieniłem na mk4, więc w drugą stronę też można. Wtyczki te same.

Opublikowano

no dobrze to dvd jako tako załatwione.

Teraz może jeszcze odnośnie TV- czyli tego gdzie jest antena (bo chyba musi być antena?a nie sam tuner TV)

Ewentualnie gdzie kupić taką antenkę.

Pozdrawiam.

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
według mnie masz wszytko nic ci nie brakuje a antenę masz w zderzaku

Pewnie sugerujesz się tym zdjęciem które zamieściłem wyżej-niestety nie jest to moje zdjęcie,tylko zdjęcie znalezione na forum(mam nadzieję że nikt nie ma mi tego za złe?)

Z racji braku jakiegoś garażu na razie nie mogę "pogrzebać" się w samochodzie i zdjąć tapicerkę bagażnika- sprawdzić czy jakaś "menda" rozkradająca mi samochód nie poucinała mi dodatkowo kabli.

Jak tylko trochę przestanie padać śnieg to wrzucę tu swoje zdjęcia- co mam a czego nie (nie mam dvd, i zmieniarki- to na pewno)

Mam jeszcze pytanie: Czy DVD jest podłączone tylko do tego urządzenia (nie wiem jak się to nazywa) pod nim - tam gdzie są 2 wejścia- niebieskie i białe- to do tego białego?. Czy jeszcze do jakiejś wtyczki?

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

co za bzdury tu piszecie koledze

Kolego tuner tv to ten z biala i niebieska wtyczka za nim jest wzmacniacz a jak masz 2003 rok to miales orginalnie na pewno mk4

pozdr

zycie zaczyna sie po 50i
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę mi to zajęło ale wreszcie rozebrałem "bagażnik" i znalazłem kolejne "wolne" przewody.Co prawda u mnie one są chyba połączone i w sumie nie wiem dla czego. Wygląda to tak:

http://img181.imageshack.us/img181/5282/image255.jpg

i

http://img181.imageshack.us/img181/3351/image254.jpg

Proszę o potwierdzenie czy to są kable od navi czy od czegoś innego( czy tą grubą wtyczkę rozłącza od tej metalowej końcówki? ).

Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

ni nie nie= do zmieniarki mam oddzielne kable :

http://img693.imageshack.us/img693/9320/image257dfdghg.jpg

Tutaj cały zestaw jaki mi został(te dwa z metalowymi końcówkami to do tunera tv- wiem)

Chodzi mi tylko o te kable pokazane na zdjęciach wyżej, z fioletową wtyczką....co to jest?

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać