Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moja e36 318i z 93r silnik m43b18 a mianowicie częściowo brak ogrzewania cieplłe powietrze leci na szybę na nogi ale na twarz już nie co to może byc ?

________

Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków na górze działu i konsekwencjami za jego nieprzestrzeganie! Tytuł poprawiłem /mattiss

Opublikowano
Witam a ja mam e 36 320i touring z klima i mam taki problem z ogrzewaniem na wolnych obrotach wcale nie grzeje natomiast podczas jazdy wszystko dziala bez zarzutow dlaczego tak sie dzieje morze ktos cos zaradzic :?: :?: :?:
od zawsze na zawsze BMW:)
Opublikowano
W bmw nie ustawisz ciepłego nawiewu na twarz - ot taka filozofia konstruktorów

mozna ustawic, przynajmniej u mnie....

przy manualnym, tylko na twarz nie ustawisz ciepłego; ale możesz ustawić troszkę na szybę i na twarz albo troszkę na nogi i na twarz wtedy ciepłe poleci

Opublikowano
W niektórych ustawisz, nawet masz w jednych panelach strzałkę na te kratki niebieską czyli że tylko zimne a w niektórych nie masz nic tak jak u mnie i leci ciepłe z kratek. Przy okazji wtrącę do tematu, wypowiedzcie się jak to jest u was z ogrzewaniem na nogi, u pasażera dmucha bardzo mocno a u kierowcy prawie wcale, i nie wiem czy mi tak typ te tunele poskładał kulawo czy ten typ tak ma, zwłaszcza właścicieli kompaktów proszę o zdanie (nie wiem czy tak samo są prowadzone tunele we wszystkich wersjach nadwoziowych0.
Opublikowano
W niektórych ustawisz, nawet masz w jednych panelach strzałkę na te kratki niebieską czyli że tylko zimne a w niektórych nie masz nic tak jak u mnie i leci ciepłe z kratek. Przy okazji wtrącę do tematu, wypowiedzcie się jak to jest u was z ogrzewaniem na nogi, u pasażera dmucha bardzo mocno a u kierowcy prawie wcale, i nie wiem czy mi tak typ te tunele poskładał kulawo czy ten typ tak ma, zwłaszcza właścicieli kompaktów proszę o zdanie (nie wiem czy tak samo są prowadzone tunele we wszystkich wersjach nadwoziowych0.

a masz klime?

Opublikowano

Na srodkowej kratce mam 2 pokretla, tym po lewej moge sobie ustawic dowolnie czy to 100% zimne, cieple, lub mieszać robiąc "swieże powietrze" jak to okreslili w intrukcji :P Podoba mi sie to rozwiązanie, szczególnie zima gdy robie dłuższą trase i po pewnym czasie powietrze w auci staje sie nieprzyjemne "przegrzane" itp :wink:

Uważam że rozwiązanie rozdziału powietrza w e36 (łączenie z klimatronikiem 100% sprawnym :wink: ) nawet dzisiaj przewyższa małe wozidełka typu citroeny, jakies fiaty i inne stwory....

wygrzebałem jeszcze zdjecie ktore zrobilem 2007:08:28 hehe

http://img51.imageshack.us/img51/3606/dsc00026wf.th.jpg

Opublikowano
Spróbuj odpowietrzyć układ, jeśli nie pomoże to pewnie pompa wody umiera.

no tak a jak to odpowietrzyc bo pojecia nie mam :think:

od zawsze na zawsze BMW:)
  • 3 miesiące temu...