Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam 318i i mam problem z hamulcami konkretnie z tyłu jest ich brak.

Wymieniłem pompę hamulcową,pompę ABS odpowietrzone w 100% i niestety bezskutecznie czy mógłby ktoś doradzić co jeszcze mogę zrobić!!!Dzięki z góry...

________

viewtopic.php?f=68&t=120678 . Proszę przeczytać! mattiss

Opublikowano
Oprócz tych przewodów idących od pompy innych nie ruszałem aby wymieniłem pompę i tyle!!!!
Opublikowano
Może po prostu tłoczki zapieczone? Jak masz zacisk w ręce i ktoś naciska na pedał hamulca powinny wychodzić(testuj powoli żeby całkiem nie wyskoczyły). Ja bym to obstawiał.
Opublikowano
Kolego jak kolega radzi obejrzyj tłoczki czy chodzą i czy nie leja płynem - to po pierwsze. |A po drugie wymień te przewody gumowe na wahaczu - u mnie one siedziały kiedyś i ze starości ciśnienie je rozprężało i nie hamował na tył :( a mechanicy prace doktorskie na tym pisali :( i wpadli na to dopiero po wymianie całości przewodów hamulcowych :wink:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Odpowietrzysz ,nie jest to trudne dlatego co juz to robił :wink: Musisz miec właczony zapłon to najwazniejsze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
panowie tłoczki są ok przewody również byłem u elektryka bo mi nie dziala ABS i swieci sie kontrolka lecz on nie wykrył problemy elektrycznego twierdzi ze to mechanika a mechanik rozkłada ręce czy mam coś jeszcze prubować sam bo kiepska taka jazda pozdro..
Opublikowano
panowie tłoczki są ok przewody również byłem u elektryka bo mi nie dziala ABS i swieci sie kontrolka lecz on nie wykrył problemy elektrycznego twierdzi ze to mechanika a mechanik rozkłada ręce czy mam coś jeszcze prubować sam bo kiepska taka jazda pozdro..

Małe pytanko z tyłu masz bębny czy tarcze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
kolego seba e36 z tylu mam bębny ,tarcze posiadam tylko z przodu...
Opublikowano
tak jak kolega mówi.Ja tez mam słaby reczny u samej góry bierze i to słabo a hamulec zasadniczy to na dwa razy bieże. :( ja obstawiam u siebie regulatory albo szczeki i bebny ale to ostateczność. :D tak ze biore sie nie długo do roboty bo przegląd się zbliża. jak zrobie to napisze co tam siedziało faktycznie :D
Opublikowano
Chłopaki rozbierzcie tył, sprawdzcie czy cylinderki nie leją, czy szczęki nie są spalone i regulatory się kręcą lekko jak nie to rozebrać i wysmarować smarem, potem bęben papierem ściernym, usunąć ranty na bębnach tyle ile się da, wyregulować na regulatorach i będzie hamulec nożny i ręczny jak złoto
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. U mnie były szczeki i bebny do wymiany.Juz wymienione lata jak złoto. do zobaczenia na drodze.................pozdro. :D