Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chciałbym zmienic w moim BMW 320d e46 1999r tarcze zegarów na białe , lecz mam problem ze zdjęciem wskazówek , nie chce ich poprostu uszkodzić , czy ktos je zdejmował lub wie jak je zdjąc ??
Opublikowano

w e36 zdejmowałem białe po moim poprzedniku,Po co Ci te białe?? jak juz to lepiej dac zegary od M

a białe wyglądaja nie ciekawie.

Zdejmujac poczywicie pourywałem wskazniki na szczescie do e36 jest duzo gratow i wstawiłem nowy.

Pozdrawiam

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano
A czy w e46 da się przestawić 'ręką' wskazówki ? Mam taki problem ze wszystkie wskazówki mam o jakiś milimetr może dwa za wysoko i nie wiem jak sobie z tym poradzić ? Krzysiek7 mógłbyś to sprawdzić jeśli masz już rozebrane zegary ? I czy przy przesunięciu jednej przesuwają się wszystkie czy trzeba każdą po kolei ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście że możesz poprzestawiać wskazówki w zegarach. Każda jest niezależna

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozbierz zegary i ręcznie przestaw wskazówki o ten milimetr. Jeśli problem będzie się powtarzał to nie mam pojęcia co trzeba zrobić.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki wielkie, postaram się jutro za to zabrać i opisać czy się udało. Pzdr.

I co- udało się?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
I co- udało się?

Tak przestawiłem, choć wyjmowałem je już 2 razy i o ile w domu wydawało się, że jest dobrze o tyle po założeniu już nie były idealnie ustawione, choć nie przyglądałem się dokładnie przed odpaleniem więc może po uruchomieniu i zgaszeniu auta same przestawiły się z powrotem(?), ale bardziej prawdopodobna jest opcja, że po prostu patrzyłem wcześniej pod innym kątem. Tak czy siak jest już lepiej niż było ale muszę wyjąć zegary raz jeszcze i zrobić tak aby było idealnie równo.

Oczywiście przed każdym odłączaniem licznika odłączałem akumulator. Pozdrawiam.

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam.

Ma ktoś jakiś namiar na sklep gdzie można kupić nowe tracze zegarów na wzór ori/seryjnych lub M3 ?

Pozdro

Co powiecie o tarczach z tej aukcji http://allegro.pl/biale-czarne-tarcze-bmw-e46-m-look-carbon-i3946159152.html ? Zastanawiam się nad Real Carbon M3 lub zwykłe oraz Model 5 M3 , może ktoś by coś doradził bo obecnie mam białe po poprzednim właścicielu i to wcale nie wygląda .