Skocz do zawartości

Brak iskry na cylindrze!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Chodzi o BMW e46 325CI coupe po liftingu 2003r. Spaliła mi się cewka zapłonowa, zapaliła się kontrolka(motor) na desce silnik zaczał nierówno

pracowac. Cewka i swiece na 100% sprawne(wymieniłem na nowe), sprawdzane na innych cylindrach. nadal na pierwszym cylindrze nie pali brak iskry i kontrolka nadal swieci. Resetownie akumulatorem nie pomogło. Bardzo prosze o pomoc!!!!!!!

Opublikowano
też kiedyś miałem taki problem,cewka i świeca 100% ok,komp pokazał jedynie brak zapłonu na cylindrze,okazało się że przewód jakiś był walnięty.
Opublikowano
Ale miałeś wcześniej spaloną cewkę czy niedomaganie było tylko od walnietego przewodu. A tak w ogóle jaki przewód Ci walnął????
Opublikowano

Ta kontorlka MOTOR sama gasnie, sygnalizuje zły skład spalin, czyli brak iskry na cylindrze prowadzi do "lania " benzyny, dalej idac sondy wskazuja bład.

Odsyłam Cie do tematu

U mnie poczatkowo tez byla jedna cewka, potem wyszła kolejna

Opublikowano
szukaj problemu w wiązce przewodu do cewki, jezeli podmieniales i dalej to samo, lampka zgasnie za 10 poprawnym sprawdzeniem przez sterownik poprawnosci elementów, a błąd bedzie mozna sobie pozniej odczytac lub go olac. nie trzeba nic resetowac i odlaczac aku.