Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty to zawsze z konkretem wyskoczysz...

podejrzewam, że będzie trzeba to odpowiednio zaprogramować, gdyż jak otwierasz kluczykiem to zapalają się na ok 10 sekund, a jak zamykasz auto kluczykiem to odrazu gasną. Ja kiedyś zrobić, aby mi się świeciły przez dłuższy czas, ale nie wiem jak.

Ewentualnie zrób to w inny prostrzy sposób:

- oczywiście kup wszystkie klamki;

- przeciągnij kabelki pod oświetlenie wnętrza - lampki zawsze się świecą, jak otwierasz i zamykasz auto kluczykiem

powyższy sposób jest najprostrzy i najszybszy.

działaj i opisuj :cool2:

Opublikowano

heh "Ty to zawsze z konkretem wyskoczysz..." hmmm czy ja wiem , poporstu podoba mi się to

Też tak myślałem by zamówić klamki w kolorze nadwozia zrobić "przekładkę" i podpiąć pod lampkę na podsufitce . Wtedy miało by to sens , ciekawe jak jest w oryginale bo nie wydaje mi się aby było inaczej podłączone

W poniedziałek będę pytał o cenę klamek zobaczymy co się okaże :) pewnie jedna z 800 zł :)

ale .... jest jeden plus ! i to duży lecz nie wiadomo czy to samo występuje

Bo każda klamka czy od kierowcy czy tylna składa się z dwóch części jednej to klamka a druga to część stała (od kierowcy wkładka zamka) a od reszty tył itd . jest zaślepka a podświetlenie jest w tej zaślepce może da się zamówić same te zaślepki , mniejszy byłby koszt

Widziałem ten efekt na czarnym S8 i naprawdę w nocy wrażenie jest kosmiczne

Opublikowano
mam takie klamki i gwarantuje, że nie są połączone z lampką w podsufitce. One reagują tylko na otwieranie drzwi, bądź na kluczyk. Jak siedzisz w środku i masz włączone światło to klamki nie świecą. Trzeba otworzyć drzwi żeby je zapalić
Opublikowano

ale przecież do światełka wewnętrznego w podsufitce lecą 3 kable

jeden - przy otwraciu drzwi zapala się światło

drugi - światło cały czas się świeci

trzy wyłączenie całkowite

Czyli wystaczyło by podłączyć do (tzw. jeden) i do masy i mam tak jak u ciebie :)

Opublikowano
Ja w passacie miałem dokładane lusterka podświetlane i podłączone do lampki z wewnątrz :) wszystko działało i nic się nie działo, ale jak zapalałem w trakcie jazdy lampkę to zapalały się również lusterka :mrgreen:

Ktoś widocznie tak podłączył :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Na wyposażeniu mojej e87 (przed FL) posiadam takie diody pod klamkami tylko niestety mi nie działają :( czy ktoś na forum orientuję sie jaki moduł lub sterownik jest odpowiedzialny za ten bajer? A może ktoś jest mi w stanie podpowiedzieć od czego mógłbym zacząć naprawę tego.

Opublikowano
Znajomy w X5 miał fabrycznie przygotowana instlację kabli pod podświetlanie klamek, dokupił tylko lapmpki podłączył i działa bez żadbego programowania.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mobilki mobilki . Wszystko już mam pozostaje tylko podłączyć

( nakładki lakierowane były w fabryce BMW po nr vin zamawiane )

Podświetelnie też jest .

Czekałem na to chyba z 2 miesiące , ale w końcu mam :)

Dziś zabrałem się za podłączenie , niestety u mnie wdrzwiach nie ma nigdzie takiej kostki aby można było wpiąć i działa .

Więc pomyślałem hmm uciąć wtyczkę i zostaną nam dwa przewodu czerwony ( + ) a czarny ( - ) . Sprawdziłem sobie w zamku w drwiach ( 5 przewodów ) który odpowiada za zapalenie lampki w podsufitce . Oczywiście masa to przewód czarny i z tym nie ma problemu . Natomiast znalazłem przewód ( biało niebieski ) i po podłączeniu podświetlenia nie działa zamykanie samochodu , gdy odłączymy wszystko jest OK . Podświetlenie działa ładnie świeci ale niestety autka nie da się zamknąć , próbowałem inaczej kombinując z przewodami niestety zakończyło się na spaleniu bezpiecznika od centralnego zamka oraz złożeniu tapicerki :) .

Co radzicie w takiej sytuacji ? Jak to podłączyć żeby było dobrze . Zapewne najlepsza opcja było by ciągnięcie kabli z każdych drzwi bezpośrednio do lampki w podsufitce ale przeciągnąć przewody przez gumę pomiędzy drzwiami a słupkiem do łatwych nie należy . A po drugie chciałbym zrobić tak żeby nie było widać sladów .

Moze ktoś z kolegów wiem że podświetlenie ma Hipo mógby sciągnąć tapicerkę drzwi i zobaczyć po co dokładnie jest podłączone podświetlenie ?

Aha o cenę nie pytajcie ile mnie to kosztowało bo podejrzewam że nikt by tyle nie dał . :) Ale mam to co zawsze chciałem mieć .

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie podepne sie pod temat,poniewaz mam te klamki podswietlane ,a raczej mialem do soboty kiedy to kolega podlaczyl sie kompem i wykasowal jakies adaptacje i od tamtej pory nie swieca mi sie klamki, czy ktos ma pojecie co zrobic zeby spowrotem swiecily,bo juz z sil opadam.

Damian3619

Ze wzgledu iz nie ma zadnej stronki poswieconej Polskim wielbicielom BMW w UK. Zapraszam na profil facebooka Bmw anglia.

GG 43888118

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Generalnie do masy podłączane są kable koloru brązowego.
Lub koloru czarnego.

W moim mniemaniu, montowanie podświetlanych klamek ma sens tylko wtedy, gdy w ciemnościach musiałbym celować kluczykiem do zamka. No i jeszcze żeby się zapalały wtedy, gdy kluczyk znajdzie się w ich odległości nie więcej niż 0.5 m.

Wiem, wiem... chodzi o to, że fajnie to wygląda (nie przeczę), ale jak czytam, że tyle problemów z podłączeniem i ceną gadżetów, to... :evil: :mad2:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 1 rok później...
Opublikowano

mam pytanie a nie będe zakładał kolejnego tematu

sprawdzałem dziś w swojej 1er mam pod każdą klamką podświetlenie a pomimo tego nie działa :(

może ktoś wie jaki bezpiecznik jest za to odpowiedzialny ew.przekaźnik zanim wszystko rozbiore ewentualnie jak i gdzie sprawdzić czy przypadkiem jest to zaprogramowane.

pozdro

BOKIEM ALBO WCALE...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spróbuj rozebrać boczek drzwi - 10 minut pracy i sprawdź, czy wiązka jest do czegokolwiek podpięta. Z tego co wiem nie koduje się LEDów w klamkach.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

wie ktoś może gdzie znajduje się modół tych klamek?

Dalej walcze z tematem wiązki są podpięte bezpieczniki wszystkie ok lampki wewnątrz również świecą a klamki dalej nie działają :mad2:

BOKIEM ALBO WCALE...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Od 2 tygodni obserwuje, ze diody zapalaja się nieregularnie - śmiało moge powiedziec, ze coraz rzadziej, przy czym nie ma znaczenia czy przy otwieraniu samochodu, czy przed zamknieciem. Ktoś miał podobne objawy i zaradził?
  • 2 lata później...