Skocz do zawartości

E39 530i Błąd ASC po wymianie sterownika ABSu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem uszkodzony sterownik ABSu i świeciły się kontrolki ABS oraz ASC. Kupiłem nowy sterownik dokładnie taki sam jak miałem w aucie i po wymianie kontrolka ABS zgasła, natomiast ASC pozostała. ABS działa, a ASC cały czas świeci i jest nieaktywny. Błędy skasowane INPą, niestety ten dotyczący ASC pozostaje:

23 ASC variant coding

Error frequency : 255

Vehicle speed

ASC passive

ABS control passive

ASC control pasive

stop light switch off

Czy jest może potrzebna jakaś adaptacja tego sterownika? Jeśli tak to jak to zrobić? Posiadam Inpę oraz Carsoft.

Dzięki.

Opublikowano

OK. Poradziłem sobie sam.

Adaptację/kodowanie sterownika zrobiłem programem NCS Expert i kontrolka zginęła. Zarówno ABS jak i ASC działają poprawnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Tylko jak się kupi nowy. Jak odbierasz swój z naprawy i montujesz w aucie to odrazu kontrolki powinny zgasnąć.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Odświeżę temat

OK. Poradziłem sobie sam.

Adaptację/kodowanie sterownika zrobiłem programem NCS Expert i kontrolka zginęła. Zarówno ABS jak i ASC działają poprawnie.

Pozdrawiam.

Mam do wymiany sterownik abs, mogę kupić używany sterownik z tym samym numerem ale od innego auta.

Po zamontowaniu tego sterownika abs działa natomiast kontrolka asc świeci się cały czas i nie działa.

Czy da się go zaadoptować programem NCS Expert, tak żeby asc działało?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A moze kolego Jerry opiszesz jak zadoptowac ten sterownik w NCSexpert od

absu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Też nie wiedziałem jak go zakodować pogrzebałem w NCS Expert i przypadkowo zrobiłem Coding Car i program kodował wszystkie moduły w tym ABS.Do dziś wszystko śmiga.A sterownik naprawiłem sam-standard pęknięty drucik od czujnika ABS