Skocz do zawartości

320d obroty szaleja, dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mi falowały obroty jak kupiłem swoją, ale to była wina przepływka firmy MTM po wymianie na Bosch trzyma idealnie równo.
Opublikowano
Nie przy podgrzewaczu falowanie wygląda inaczej a właściwie to nie falowanie tylko co 10-15 sek się podnoszą na paręnaście sekund i z powrotem i tak aż do optymalnej temperatury pracy
Opublikowano
Kolega maciek06 ma rację to napewno nie podgrzewacz.Przy podgrzewaczu obroty wzrosłyby na wolnym biegu i sie trzymały góry przez jakieś pare sekund następnie by wróciły do normy na kolejne pare sekund ponieważ silnik nie jest dogrzewany itd.Zresztą możesz to sprawdzić czy to nie podgrzewacz:zmniejsz klimatronik na minimum następnie go wyłącz jeśli to podgrzewacz to wszystko powinno być w normie przy rozgrzanym silniku.Ale według tego filmu co wstawiłeś stawiam na pompe wtryskową.Brat miał to samo no i jego beta właśnie stoi u mechanika. A jaki masz przebieg?
Opublikowano
to chyba mi tez pada pompa ... od trzech lat :duh:
Opublikowano
.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Mam identycznie jak autor tego tematu. Silnik jak sie nagrzeje ma przez dluzsza chwile takie wahniecia. Pozniej jest OK.

Jest tu jakis cwaniak, ktory raz a porzadnie to wyjasni?

Opublikowano
  • Autor

nie straszcie mnie z ta pompa :(

to falowanie wystepuje sporadycznie czasami na 2 min a potem jest oki a za moment to samo zazwyczaj na zimnym ale to nie reguła a przebieg to 123 tys i na bank jest to orginalny przebieg tego auta.

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
Opublikowano
Zapodam zatem kolejna szalona teorie w tym temacie. Warta sprawdzenia mysle bo nie wiaze sie z kosztami. Jedno pytanie: EGR masz odpiety czy nie ? Jak nie to go odepnij (wezyk podcisnienia) i zobacz.
Opublikowano
  • Autor
EGR jest podpiety !!!! a co da jego odlaczenie ????
Opublikowano

Jak jest cos nie tak ze sterowaniem EGR to skład mieszanki w cylindrach moze powodowac skoki w obrotach. Szczegolnie w sytuacji obecnych mrozow. Sprawdzenie tego to 5 minut roboty a być moze unikniesz niepotrzebnych kosztów.

Dodam tylko ze z palca tego nie wyssalem. :)

Opublikowano
Panowie jak w temacie skazówka obr. delikatnie faluje ale czemu :?

a oto filmik http://www.youtube.com/user/damionex234#p/a/u/0/rkx9DtYrXQ0

a podpinałeś może auto pod kompa?

Może znajdziesz jakiś błąd.

Sprawdź też korekcje na wtryskach.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano
  • Autor

Pojawiły sie nowe fakty

http://www.youtube.com/watch?v=BufwymubLJ0

prosze zwrocic uwage na na komputer jak spalania ładnie połyka paliwko na postoju :D jak mi sie autko nagrzewało to komputer pokazywał 14L :duh: a podczas jazdy spalanie maleje do normalnego poziomu czyli do ok 7l

dodam ze ostatnio wykrecalem przepływomierz aby dostac sie do turbiny a akumulator był podłaczony wiec moze to ma jakis związek a spalanie zwiekszylo sie w miescie do 10L :duh:

Opublikowano
"zaraz" po skasowaniu sredniego spalania to jest normalne :)
Opublikowano
  • Autor
Kasowałem spalanie i nic to nie dało !!!!
Opublikowano

Witam

Panowie o jakim podgrzewaczu jest mowa ? Mój kumpel ma coś podobnego tylko w E61 2,5 diesel . Jak autko się nagrzeje to co jakies 10 sekund wskazówka lekko sie ruszy i słychać jak silnik zmienia dzwięk na chwile .

Pozdrawiam

Opublikowano
/

Edytowane przez kameleon3000

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

witam - podłącze sie do tematu , miałem taki sam ( identyczny obiaw) ,,,, POMPA WTRYSKOWA """""

przykra sprawa ale da sie z tym jezdzić , :(

Opublikowano

Witam przeczytałem temat o podgrzewaczu , a teraz pytanie . Podgrzewacz urządzenie do podgrzewania płynu chłodniczego kiedy silnik jest zimny , domyślam się że kiedy jest uszkodzony to włącza się i wyłącza dlatego obroty moga skakać ?

Pozdrawiam

Opublikowano
nie ! jak jest sprawny to włączając i wyłączając się obroty skaczą przez duży pobór prądu!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
nie ! jak jest sprawny to włączając i wyłączając się obroty skaczą przez duży pobór prądu!

Ale jeśli podgrzewacz np. włącza się na ciepłym silniku to znaczy że jest uszkodzony tak ? tak jak wyżej pisałem w przypadku mojego kolegi ?

Pozdrawiam

Opublikowano
/

Edytowane przez kameleon3000

Opublikowano
  • Autor
Panowie byłem w serwisie pod kompem i sprawdzili mi autko jakims LAUNCHem i program wykazał usterke na podgrzewaczu płynu chłodzącego więc moze to i tłumaczy falowanie obrotów ale dlaczego spalanie samo rośnie na postoju ?????
Opublikowano
e tam podgrzewacz ... pompa albo jaka inna usterka :twisted: