Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Padły mi zegary tzn nie wskazuje nic wskazówki leżą świeci się kontr ręcznego i tylko prędkościomierz działa i podświetlenie zegarów. Mam Compacta 1.6 m43 liczniki z obrotościomierzem ale bez ekonomizera i teraz moje pytanie czy mogę założyć zegary z wersją z ekonimizerem już nie chodzi żeby on działał ale żeby reszta była spox i wskazywała. Czym się kierować przy szukaniu innych zegarów :?: Z góry dzięki. Pozdro.
Opublikowano
Rozumiem. A jeśli chodzi skalę prędkościomierza tzn jak ja mam do 240 km/h i założę taki co ma 220 km/h to będzie wszystko OK?
Opublikowano
a mnie sie wydaje ze nie bedzie ok ale tylko wydaje podkreslam.oczywiscie rozmiar licznikow musi byc taki sam chodzi mi o obwod ale skale moga byc zarysowane inaczej,w 240 km/h beda bardziej sciasnione niz w 220km/h a predkosc podaje wskazowka.chodzi o to ze w miejscu gdy wskazowka pokaze na oryginalnym 50km/h na liczniku o skali 220 moze pokazac np 40.i bedziesz w rzeczywistosci kolego jechal 50 ale wskazowka pokaze mniej.to tylko moje przemyslenia,takze nie bierz tego zbytnio pod uwage.podsumowujac,uwazam zeby uniknac bledow postaraj sie o oryginalny zegar z oryginalna skala. :mrgreen:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano

beda smigaly bez problemu pamietaj tylko benzyna-benzyna , 6 garow-6garow

sygnal idzie elektronicznie wiec skala nie ma nic do tego ,gdyby byl na lince to co innego.

a mnie sie wydaje ze nie bedzie ok ale tylko wydaje podkreslam.oczywiscie rozmiar licznikow musi byc taki sam chodzi mi o obwod ale skale moga byc zarysowane inaczej,w 240 km/h beda bardziej sciasnione niz w 220km/h a predkosc podaje wskazowka.chodzi o to ze w miejscu gdy wskazowka pokaze na oryginalnym 50km/h na liczniku o skali 220 moze pokazac np 40.i bedziesz w rzeczywistosci kolego jechal 50 ale wskazowka pokaze mniej.to tylko moje przemyslenia,takze nie bierz tego zbytnio pod uwage.podsumowujac,uwazam zeby uniknac bledow postaraj sie o oryginalny zegar z oryginalna skala. :mrgreen:

ciekawa teoria PANIE :D

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano
tak panie snieciorzjesli juz to sygnal jest podawany na wskazowke a nie na cyfer-blat.nadal wydaje mi sie ze jesli bedzie mial wyskalowany licznik nie pod dany model bedzie oszukiwal. :lol:
Opublikowano
tak panie snieciorzjesli juz to sygnal jest podawany na wskazowke a nie na cyfer-blat.nadal wydaje mi sie ze jesli bedzie mial wyskalowany licznik nie pod dany model bedzie oszukiwal. :lol:

Przecież można włączyć cyfrowy prędkościomierz w E36 :P

Opublikowano

"Przecież można włączyć cyfrowy prędkościomierz w E36 :P"

a mozesz kolego napisac w jaki sposob to wl??? :norty: