Skocz do zawartości

Gdzie jest umieszczony filtr paliwa w E39?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Chcialbym wymienic filtr paliwa w swoim samochodzie. BMW E39 528i M52B28 z 1998 roku. Pytam dlatego ze jeden mechanik mi powiedzial ze filtr w bmw moze byc umieszczony pod maska lub np gdzies pod podloga czy przy baku wiec prosze o pomoc gdzie go szukac?
Opublikowano

witam

z tego co się orientuję to pod maską filtr paliwa maja silniczki diesla (mówimy o e39) a u Ciebie widze że benzynka więc powinien być gdzieś w pobliżu zbiornika niestety dokładnie nie napiszę gdzie ponieważ nie miałem jeszcze okkazji go wymieniać i jak znam życie pod jakąś osłoną będzie :)

Opublikowano
moze to durne pytanie ale zadziwidil mnie ten mechanik twwierdzac ze nie jest takie oczywiste bo w BMW nie zawsze jest pod maska ;-)
Opublikowano
ja wziąłem boscha, wydaje mi się że Mann czy Knecht a nawet Boscha to wielkiej różnicy w jakości wykonania nie ma jak są wpuszczone do sprzedaży to i spełniają jakieś normy.
  • 4 lata później...