Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam pytanko, czy jest możliwość wymontowania orginalnego radia z Bmw e39 i zamontowanie swojego Sony.... tzn. chodzi mi glównie o zaślepke z kieszenia żebym mogl zasłonić dziure po orginalnym radiu i gdzie moge dostać taka zaślepke.......

Prosze o pomoc z góry dziekuje!!!

Opublikowano

Moim zdaniem, to jest obrzydzanie kokpitu, po za tym :

- tracisz sterowanie z kierownicy montując nieoryginalne radio (jeżeli masz kierownicę wielofunkcyjną ...)

- tracisz wyświetlacz pod radiem, czyli wyświetlanie informacji z komputera (jeżeli jest ...) - to tak jakby wymontować sobie BC w E34 lub E32 i wstawić zaślepkę.

Osobiście jak widzę nieoryginalne radio w E39/38/46, to mi się niedobrze robi ... :mad2: Nie wiem co ma na celu wstawienie jakiegoś np. Soniaka - chyba tylko oszczędność kasy (i zaniżanie "klasy" BMW), albo bajerki typu frufające ptaszki po wyświetlaczu :roll:

Chyba, że się mylę, to mnie wyprowadzcie z błędu.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dokładnie tak - oryginał i wyłącznie oryginał. W swoim miałem radioodtwarzacz BMW Bavaria C reverse RDS. Potrzebowałem CD- wiadomo czasy idą naprzód. Miałem kupić BMW CD ale jakoś nie trafiało się a poza tym przesadzano z cenami (przeważnie 450 i ani grosza mniej-to przesada w tym przypadku) , i tak zakupiłem radioodtwarzacz, ale ciekawszy dużo model od mojego + zmieniarka na 6 CD (oryginał BMW od serii 3). I jestem b.zadowolony mimo ,że nie mam możliwości odtwarzania MP3(czego bardzo mi żal). A cena tego zestawu mieści się w poprzedniej cenionej.

Sebast napisał: "Osobiście jak widzę nieoryginalne radio w E39/38/46, to mi się niedobrze robi ..." Ja dopiszę do tej listy również E36. Pozdrawiam :D

Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

I ja się muszę zgodzić, że co oryginał to oryginał przynajmniej w E39

Sam mam jeszcze kaseciaka mimo że mam drugie radio na MD ale nie montuje.

Pod oryginalne zamiast zmieniarki będę raczej podpinał iPod'a - można go podłączyć pod wyjście na zmieniarke i sterować z radia (podobno :? )

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)