Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mierzył może ktoś ile prądu pobiera całe auto wraz z uzbrojonym alarmem (fabrycznym)?.

Ja dzisiaj to zrobiłem, odłączyłem minusowy kabel od klemy i wpiąłem multimetr, jedną cześć do kabla, a drugą do klemy. Nastawiłem na A i wyszło mi 0,25 czy to nie za dużo? W momencie gdy włączyłem alarm i zamknąłem tym samym samochód na multimetrze pojawiło sie około 3, gdy alarm się uzbrajał a trwało to około minuty było 0,26, a po uzbrojeniu się alarmu spadło na 0,25.

Opublikowano
samochód przechodzi w stan spoczynku po ok 17 minutach. Musisz sprawdzić wskazanie miernika po upływie ok 20 min żeby mieć pewność,że auto przeszło w stan spoczynku. Ja u siebie sprawdzałem ale już nie pamiętam. Powinno być coś ok 300mA.
Opublikowano
Nie wiem co się dzieje przez te 17 minut, ale wydaje mi się że komputer wygasza wszystkie systemy i urządzenia takie jak zmieniarka,nawigacja itd... i po 17 minutach przechodzi w stan spoczynku.
Opublikowano
Zgadza sie musisz poczekac te 17 min. Pobor pradu powinien wtedy byc ok 0.03 - 0.05 ampera lub jak kto woli 30 miliamperow - na pewno nie 300 ani 250 => to za duzo.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
przez pomyłkę zabrałem głos nie w tym temacie co trzeba. sorki ten post nie tu powinnien się znaleść. Traktujcie tak jakby go nie było
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy u mnie waha sie w granicach 0,05 - 0,04 a - z doswiadczenia wiem ze to za duzo - max ma byc 0.03 gdzie mam sukac przyczyny ?

edit:

po wyciagnieciu bezpiecznika 56 w bagazniku pobor spada do 0.02 A - co moze pobierac prad przez ten bezpiecznik ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

bezpiecznik 56 to WZMACNIACZ więc nie dziw taki pobór prądu

dla chcących mogę opisać wszystkie bezpieczniki

Opublikowano

jak mozesz to opisz je :)

ale mozesz mi napisac jaki wzmacniacz ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nadal mam z tym problem . po weekendzie nie odpale auta.

co to za wzmacniacz ? jezeli antenowy to ponoc nie mozna go odlaczyc bo jest to razem z odbiornikiem do pilota centralnego zamka

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl