Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie bylo omawiane ale nie moge sie dogrzebac badz znalezc odpowiedzi co zrobic, ;-(

co zrobic zeby przestalo skrzypiec, ..dodam ze skrzypi caly czas przy jakimkolwiek ruchu kieownica, ..

bede wdzieczny za pomoc

Tomek

Opublikowano
Ja kupiłem moje autko w kwietniu 2009r. we Włoszech. Przez tydzień jeździłem ze skrzypiącą kierownicą, nie wiem jaki był powód ale było to bardzo irytujące. Prysnąłem od góry, pomiędzy kierownicę a plastik od przodu - "balistolem" - to taki sparay do czyszczenia i konserwacji broni - jak ręką odjął. Do tej pory cichutko przy kierownicy. Dodam, że mała puszka balistolu to koszt ok.16 zł w sklepie myśliwskim.
Opublikowano

dzieki, ..postaram sie to kupic badz cos podobnego, nie mieszkam w polsce wiec moze jakis odpowiednik dostane, ..

ja bylem juz w dwoch warszratach i powiedziano mi ze to sie nie da, ze po prostu wiek itp, autko jest z 97 roku , poza tym powiedziano mi ze trzeba bylo by wszystko rozbierac itd i szukac przyczyny, poza tym troche by to kosztowalo ,

szukam w necie konstrukcji ukladu kierowniczego, schematow itp, ..nie wierze ze nie da sie tego wyeliminowac w jakis prosty i szybki sposob, mam nadzieje ze jakos sobie z tym poradze, ..

jesli macie jeszcze jakies pomysly bede wdzieczny, ..

pozdrowionka

Opublikowano
Wszystko się da, w niektórych krajach są leniwcy dla których samodzielna wymiana klocków hamulcowych to wyczyn, używają auto kilka lat i uznają je jako złom (bo stać ich na nowe) i wędruje do Polski :P
Opublikowano
jest to jakas logika, ..no ale skrzypi i skrzypi ;-(

Kolego ja zdjąłem tą osłonę plastikową pod kierownicą i po wale kiery popsikałem w górę i do dołu WD-40

pomogło a było to 1,5 roku temu

Opublikowano
:search: skrzypienie kierownicy powoduje w 90% przypadków sprężyna w kolumnie kierownicy. Dostęp do niej jest utrudniony a znajduje sie w komorze silnika zaraz przy przegrodzie. Jak uniesiesz auto to bedzie bardziej widoczna. Nasmaruj ją i po sprawie.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
jest to jakas logika, ..no ale skrzypi i skrzypi ;-(

Kolego ja zdjąłem tą osłonę plastikową pod kierownicą i po wale kiery popsikałem w górę i do dołu WD-40

pomogło a było to 1,5 roku temu

WD-40, i jak reka odjal, ..;-) ( narazie )

huuuraaaa

dzieki panowie

pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Tak dla podsumowania, dawno temu na to natrafiłem, ale nie wiedziałem, że się może przydać:

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=245961

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

dzieki, niezle, ..co prawda troche pracy jest, no i ten zakup slomek ;-) , ..ale jest to godne uwagi, .

p.s.

poklon autorowi za patent