Skocz do zawartości

Przekładka silnika, problemy prosze o pomoc E36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam kilka pytań zwiazanych z przekładka silnika a mianowicie szukam juz tego mojego wymarzonego BMW hohoho chyba z 7miesiecy (szukam modelu e36 z gazem najlepiej sekwencyjnym) zdecydowałem sie że poszukam sobie autka bez gazu i założe go sam nawet zwykły bo jednak różnica cenowa tego 1k jest miedzy zwykłym a sekwencyjnym... ale nie do tego zmierzam mam do was pytanie przy z przełożeniem sielnika jest jakiś wielki problem ? poniewarz mam na oku e36 5drzwi za 7500 ze zwykłym gazem ale jest to silnik 1.6 :| wiec porażka i tak sie zastanawiam czy opłaciło by sie ja kupić i przełozyć silnik na 1.8? nie wiem czy sa jakieś wieksze problemy z przełożeniem czy potem sa problemy z podłaczeniem gazu ze skrzynia biegów itd? czy przekładał ktos z was juz taki silnik i czy sa z tym jakieś wieksze problemy.... :?: :?: pozdrawiam :8)
Opublikowano

Kolego narobisz sobie kłopotów

lepiej szukaj auta z docelowym silnikiem i bez gazu

gaz założysz sobie sam

kupić niezły silnik 1,8 to duża sztuka no i z przekładką są kłopoty jeżeli nie masz doświadczenia

auta z gazem często są sprzedawane z powodu kłopotów dlatego nie szukaj auta z gazem

Opublikowano
Własnie dzisiaj wpadłem na pomysł ze chyba szybciej dostane autko bez gazu bo naprawde jest bardzo ciężko ze znalezienie danego egzemplarzu... :roll: czyli lepiej nie kombinować z tym silnikiem.... nie nacie jakiejś e36 godnej polecenia bo naprawde nic nie ma.... ;/ pozdrawiam :D
Opublikowano

po co zmieniać 1.6 na 1.8 skoro różnica w osiągach minimalna??

i jak gaz to tylko sekwencja, inaczej będziesz miał masę problemów

Opublikowano
Kolego ODPUŚĆ sobie zmiane silnika z 1.6 na 1.8... Moim zdaniem to gra nie warta świeczki, są to tak małe różnice iż jest to nie opłacalne...Znajdz zadbane auto i takie kup... Nie patrzył bym na to czy to 1.6 cz 1.8... A gaz... Tylko jeśli sam go założysz będziesz wiedział co masz. :D
Opublikowano
zgadzam sie z waszymi opiniami w 100% ale jest taka sprawa że jak bede miał juz to autko to ja nim długo nie pośmigam i chciałem po prostu kupic juz w gazie żeby nie mieć dodatkowych kosztów dużo nie śmigam ale to zawsze jakiś wypad jakieś wakacje i to sie tak uzbiera a gaz wiadomo 2.18$ a benzyna prawie 4.50$;/ aco do tego silnika to faktycznie nie ma dużer różnicy.... :| qrcze i co mam szukac dalej? ehhhh.....
Opublikowano
kolega poszukaj sobie 2,0 w gazie... Do normalnej jazdy starczty(a nawet troszke więcej).. będziesz zadowolony a i w momencie np. wyprzedzania nie będziesz potrzebował pasa startowego... takie moje zdanie :)
Opublikowano
tez prawda tylko opłaty powyżej 2.0 mnie zjedzą bo jestem jak to sie mówi początkującym kierowca.... ale to mówice ze to 1.8 is jest takie słabe jak na pierwsze? autko na tył napęd?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli nie posmigasz tym autem dlugo to wytlumacz mi czemu szukasz go juz 7 miechow!!!!! za 7,5 kola i tak nie dostaniesz niczego rewelacyjnego a wymarzone bmw nie wiem czemu kojarzy ci się z 1,6litrowym silnikiem?? przeciez to bedzie sie odpychac ale nic wiecej, tymbardziej jak wsadzisz do tego gaz i to jeszcze nie sekwencje. Zweryfikuj swoje wyobrazenie o wymarzonym bmw. Dozbieraj z 5 - 6 kółek i kup 328. Auto mozesz przeciez ubezpieczyc narazie jako wspolwlasciciel razem z kims kto ma wysokie znizki, wiec powinno troche kasy w kieszeni zostac z OC. Tylko do 325/328 to juz trzeba podchodzic przynajmniej z odrobina respektu, w szczegolnosci w zime. Powodzenia ;)
Opublikowano
tzn kolego nie moge znaleść IS-a w naprawde dobrym stanie .... a jeśli sa to padlina jeśli masz jakaś ciekawa propozycje po mi ja pokaż bo jak narazie z zadna konkretną sie nie spotkałem a jeśli sa to powyżej 14k i to bez gazu.....
Opublikowano
kolego z bmw jest tak ze jeśli zaoszczędzisz na kupnie, to prędzej czy póżniej (raczej prędzej) będziesz musiał te zaoszczędzone pieniądze włożyć... może warto poczekać jeszcze z miesiąc, dwa dołożyć troszke i kupić coś naprawde ładnego... I cieszyć się jazdą BMW :D 1,8is... miałem :) bardzo przyjemnie to jezdzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze raz napisze ze wg mnie za 7k nie kupisz niczego w stanie dobrym, a tym bardziej niczego w stanie dobrym i gazem. Niestety ale zadbane e36 sa w cenie, moze nie te z gazem i poj. 1,6 :D ale 1,8is już tak. Powodzenia i cierpliwości bo chyba się tobie przyda.