Skocz do zawartości

[E34] Naprawa blacharska - progi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Ostatnio zajrzałem pod spód mojego maleństwa i niestety trochę sie przestraszylem stanem progów (znalazłem jedno pęknięcie z przodu w miejscu mocowania lewarka i trochę purchawek w tylnych odcinkach tuż przed kołami ), mówiąc krótko mam zamiar je gruntownie

wyremontować przed zimą . W związku z tym mam prośbę, jeżeli już ktoś z was to robił, to niech podzieli się doświadczeniami tzn, gdzie są dobre warsztaty (najbardziej interesowałyby mnie okolice Poznania) i z jakimi kosztami wiąże się taka zabwa.

Pozdrawiam,

Łukasz
Opublikowano

Witaj Łukaszu!

3 miesiące temu robiłem to w swoim śmigiełku. W dodatku miałem ubytki :shock: podłogi z przodu. Fachowca znalazłem świetnego, remontuje cytryny DS i tylko takim pieszczeniem autek się zajmuje. Razem z wymianą listew na drzwiach, po spawaniem wszystkiego - progi były w nienajgorszym stanie, ale partacze z Białegostoku spaprali robotę, malowaniem maski i naciągnięciem blotnika skasował mnie ca 1200 zł. Może i drogo, ale robótka super, zresztą znasz moją brykę. A robiłem to... hmm pamiętasz jak byliście u mnie? No własnie tam! :)

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

Witam

Czy bylbys tak uprzejmy i podzielil sie informacją gdzie jest ten fachowiec?

Mam troche roboty u siebie ale boje sie oddac do jakiegos partacza a dobrego nie znam

pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

Witam !

Ja jestem blacharzem i lakiernikiem i troche sobie prywatnie dorabiam wiec jak by ktos byl zainteresowany , to......

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano

Fachowiec o którym wspomniałem jest dość daleko od Wawy, ale relatywnie bliżej Poznania... pod Gorzowem.

Nabralem do niego zaufania patrząc na super robotę z DS m.in. ambulansem, cabrio i kilkunastoma standardowymi. Okazuje się, że można z tego mieć calkiem niezłą kasę. Ostatnio trafił do niego Citroen CM - bodajże, ten z silnikiem Maserati. Perełka, ale wszystkie blachy musi sam dorabiać...

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy może ktoś z Was kupował progi do E34. Ile kosztują nowe oryginalne progi? Może są na rynku jakieś tańsze zamienniki?

Mam problem z tylnym fragmentem progu w okolicy gniazda do lewarka. Wolałbym go wymienić, niż naprawiać. Za wszelkie namiary i wskazówki z góry dziękuję.

Pozdrawiam, Michał