Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiegos czasu tyka mi coś związanego z hamulcami... początkowo było to odczówalne delikatnie pod noga kiedy trzymałem ja na hamulcu, teraz juz nie musze go dotykać zeby uslyszec tykanie. Dodam ze dzieje sie to kiedy stoje na zapalonym silniku, siła wcisniecia hamulca nie ma zanaczenia, a tyka nawet kiedy na niego nie naciskam. Płynu hamulcowego jest stan...

nie jest to takie odbijanie jak z abs-u

Z czym jest problem????????????????

odczowalne :arrow: odczuwalne

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
zwróć uwagę też na to czy dzieje ci sie to jak masz włączony nawiew czy przy wyłączonym. Umnie jest tak ze czasami jak mam wyłączony nawiew to tyka ale jak jest włączony to nic nie tyka acha tylko ja mam klime manualną a nie wiem jak jest u ciebie
Opublikowano
Sprawdż sobie czy dzieje się to przy włączonym ogrzewaniu na ciepłe i jeśli przełączysz na zimne przestanie wtedy będzie to oznaczać że tyka zawór zamykający obieg do nagrzewnicy . Ja mam tak właśnie u siebie
Opublikowano

mam wymieniony czujnik prawy przod ale jest ok.

nie wiem jak jest z nawiewem sprawdze.

co ma ogrzewanie do tykania jak ja to odczówam tylko na pedale chamulca.

Plyn hamulcowy wymienilem w lipcu i bylo wszystko ok przez jakis czas

Opublikowano
Odczówasz tykanie na pedale chamulca dlatego że zawór o którym pisałem znajduje się bardzo blisko serwa . Ja u siebie tak mam i dlatyego o tym napisałem
Opublikowano
To tykający zawór od ogrzewania :norty: Wkurza mnie to niesamowicie a na początku myślałem ze coś się z chrzaniło. Najłatwiej sprawdzić na ogrzewaniu manualnym. Jak ustawimy pokrętło ogrzewania na ciepło na maxa to przestanie tykać jak zmniejszymy to zaczyna tykać po reguluje ciepło :mad2: