Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie jestem fachowcem , ale jak gdzieś słyszałem jest to wpomaganie systemu przez tylne hamulce
Opublikowano
kolega moj naprawial teraz asc okazalo sie ze byla zerwana linka od mechanizudo dodatkowej przepustnicy, i ciagle swiecila kontrolka asc ,

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
ASC+T czyli jak jest napisane u mnie w ksiazce obslugi ASC+kontrola trakcji.
Opublikowano
Raczej nie po walczę . Za przełącznikiem ASC nie widzę żadnej wiązki , żeby podłaczyć do przełącznika . Przełącznik jest nie podłączony , a przy przepustnicy nie ma drugiej linki , a podobno powinna być .Już nie wiem czy powinno być w mojej Buni ASC , czy to tylko ściema ? Jak się dowiedzieć czy ASC powinno być w moim samochodzie
Opublikowano
No to sprawa się wyjasniła, nie mam ASC .Dzięki Xsilver ,szkoda że tego nie ma bo na tak cięzki samochód w źimie by się przydał . A tak w ogóle to jest trudny temat by mieć ASC ? co trzeba wymienić ?
Opublikowano

A masz automatyczną skrzynię ? Jeżeli tak to samo asc by nic nie dało ... Jak masz automat to włączasz tryb zimowy i śmigasz...

Można też założyć szperę - tylko wtedy trzeba trochę bardziej uważać , bo można czasami niechcący bokiem gdzieś stanąć ...

Opublikowano
Mam automat , ale wydawało mi się , że tryb zimowy jest tylko do ruszania . Czy ten tryb ma jakieś inne zalety?
Opublikowano

Pojeździsz na nim w zimie to zobaczysz - ogólnie można powiedzieć że daje radę. :wink:\

Jak nie czujesz się za pewnie - to znajdź zaśnieżony pusty plac i poćwicz -ja mimo, że od lat jeżdżę RWD to robię tak na początku każdej zimy...

Tylko dla dobra skrzyni stania w miejscu z gazem w podłodze i co jakiś czas daj jej chwilę na ochłodzenie się .

Opublikowano
Dzięki za radę, zobaczę czy jest jakaś różnica ,a co znaczy przy gazować z w ciśniętym pedałem hamulca chodzi ochłodzenie ?. A gazować na N czy D
Opublikowano
Chodzi o to , żeby na D nie stać w miejscu z wciśniętym pedałem gazu do podłogi ( skrzynia zmienia biegi i na liczniku mozna jechać np 200km/h stojąc w miejscu ) - bo te skrzynie ogólnie mają słabe chłodzenie i można ja tym podmęczyć.