Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na desce rozdzielczej powinno być pokrętło doi regulacji wysokości świateł.

Hmm... O tym nie wiedziałem :duh:

Poza tym istnieje regulacja mechaniczna przy samych reflektorach (śrubokręt krzyżak) - poszukaj dookoła lamp między kratkami atrapy.

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
Jesli pokretłem juz nie da sie podniesc wyzej lub jesli nie posiadasz regulacji to wtedy najlepiej podjechac na stacje diagnostyczna i wyreguluja to tak jak nalezy.Pozdrawiam.
Opublikowano
Kolego są przy lampach po dwie śrubki na śrubokręt krzyżakowy przy każdej lampie po przekątnej(są dziurki na śrubokręt w kratkach).Ja ostatnio chciałem wyregulować sobie światła,ale niestety śrubki regulacyjne były zardzewiałe i musiałem ściągnąć całe lampy.Nie ma dużo roboty,ale jakbyś potrzebował pomocy jak to zrobić,to daj znać.Pozdrawiam!
Opublikowano

witam

Nisko świecą-pewnie same nie opadły/chyba,że ktoś pomógł,przechodząc ostatni przegląd powinni je sprawdzić/skorygować ustawienie :idea:

Stawiam,że po prostu albo są zabrudzone/do czyszczenia wg opisu "w zrób to sam"

lub mają zużyte/wypiaskowane szkła,ewentualnie zniszczony odbłyśnik czyli wymiana na nowe...

Opublikowano
Byłem na stacji diagnostycznej ustawili mi ale powiedzieli, że lewa lampa jest od anglika i prawie jej nie ruszali. Musze wymienic lampe żeby było ok?
Opublikowano

Otwierasz maskę,zdejmujesz wtyczkę od żarówki,patrząc na lampę widzisz 2 części skręcone śrubkami+trzecia-korek od żarówki

Właśnie klosz lampy+odbłyśnik z soczewką są na 3 :?: śrubki -luzujesz je pamiętając położenie -gdy diagnosta stwierdził ANGLIKA,przekręcasz w drugą stronę skręcasz i masz lampę "europejską".