Skocz do zawartości

podnoszenie wysokosci swiateł w e32 jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ze swoim autem bmw e32 swiatła nisko swieca i w nocy cieżko jechac mała widocznosc. Wiecie jak je podniesc?
Opublikowano
Na desce rozdzielczej powinno być pokrętło doi regulacji wysokości świateł.
Opublikowano
Na desce rozdzielczej powinno być pokrętło doi regulacji wysokości świateł.

Hmm... O tym nie wiedziałem :duh:

Poza tym istnieje regulacja mechaniczna przy samych reflektorach (śrubokręt krzyżak) - poszukaj dookoła lamp między kratkami atrapy.

Pozdro

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
Opublikowano
Jesli pokretłem juz nie da sie podniesc wyzej lub jesli nie posiadasz regulacji to wtedy najlepiej podjechac na stacje diagnostyczna i wyreguluja to tak jak nalezy.Pozdrawiam.
Opublikowano
Kolego są przy lampach po dwie śrubki na śrubokręt krzyżakowy przy każdej lampie po przekątnej(są dziurki na śrubokręt w kratkach).Ja ostatnio chciałem wyregulować sobie światła,ale niestety śrubki regulacyjne były zardzewiałe i musiałem ściągnąć całe lampy.Nie ma dużo roboty,ale jakbyś potrzebował pomocy jak to zrobić,to daj znać.Pozdrawiam!
Opublikowano

witam

Nisko świecą-pewnie same nie opadły/chyba,że ktoś pomógł,przechodząc ostatni przegląd powinni je sprawdzić/skorygować ustawienie :idea:

Stawiam,że po prostu albo są zabrudzone/do czyszczenia wg opisu "w zrób to sam"

lub mają zużyte/wypiaskowane szkła,ewentualnie zniszczony odbłyśnik czyli wymiana na nowe...

Opublikowano
  • Autor
Byłem na stacji diagnostycznej ustawili mi ale powiedzieli, że lewa lampa jest od anglika i prawie jej nie ruszali. Musze wymienic lampe żeby było ok?
Opublikowano

Otwierasz maskę,zdejmujesz wtyczkę od żarówki,patrząc na lampę widzisz 2 części skręcone śrubkami+trzecia-korek od żarówki

Właśnie klosz lampy+odbłyśnik z soczewką są na 3 :?: śrubki -luzujesz je pamiętając położenie -gdy diagnosta stwierdził ANGLIKA,przekręcasz w drugą stronę skręcasz i masz lampę "europejską".