Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy posiadam e39 530d 2002r w skórze, ale niestety nie posiadam podgrzewanych foteli. I moje pytanko do Was czy można coś z tym zrobić czy jest jakaś instalacja montowana fabrycznie czy trzeba zacząć wszystko od początku jaki jest koszt części i gdzie mogę wszystko dostać. Z góry dziekje za odpowiedzi i pozdrawiam
Opublikowano

jak masz el regulowane fotele to będzie trochę prościej bo już jakies okablowanie jest

musisz mieć fotele z podgrzewaniem (możesz kupić na allegro uniwersalną mate grzewczą ale to nie to samo)

ponadto musisz mieć wiązkę , przyciski do sterowania, pewnie jakiś sterownik lub moduł (w WDS'ie bedziesz miał opis poszczególnych przekaźników itd)

generalnie torchę roboty jest

wszystko powinieneś kupić na allegro

Opublikowano
Posiadam elektryczne fotele, widze że troche pracy jest myślałem że już jest wiązka tylko wystarczy kupić osprzęt!
Opublikowano
Mam u siebie trójstopniową regulację podgrzewania foteli. Jak ustawie na maksymalne grzanie, to temperatura jest stale utrzymywana, i fotel bo jakimś czasie jest ciągle gorący, natomiast w E-34 odbywało się to inaczej : po maksymalnym grzaniu termostat przełączał się na słabsze podtrzymujące grzanie. Czy to normalne w E-39 ?
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Ja też posiadam podgrzewane fotele (e39 530da) i faktycznie tak jest że się po podgrzaniu do MAXa nie przełącza 'w dół' jak to miałem w poprzednim modelu (tam była co prawda 2-stopniewa regulacja) ale u mnie jest jeszcze gorzej....nawet jak przełączę z 3 stopnia grzania na 1...to i tak tak samo przypala nabiał.
Memento Mori :-)
Opublikowano
odnośnie grzanych foteli to z tego co wiem trzeba tylko: grzane fotele (tj. maty), kable, panel sterowania z przyciskami (w nim jest już moduł). Tak mi przynajmniej tłumaczył elektryk który to będzie montował. Oczywiśćie kable trzeba popodpinać tu i ówdzie (zegary, bezpieczniki itp_ Dam znać jak zrobię, bo elementy już wszystkie posiadam.
Konrad
Opublikowano
Ja też posiadam podgrzewane fotele (e39 530da) i faktycznie tak jest że się po podgrzaniu do MAXa nie przełącza 'w dół' jak to miałem w poprzednim modelu (tam była co prawda 2-stopniewa regulacja) ale u mnie jest jeszcze gorzej....nawet jak przełączę z 3 stopnia grzania na 1...to i tak tak samo przypala nabiał.

To może coś masz nie teges. U mnie jak po nagrzaniu na MAXie przełączę np na 1szy stopień grzania to po kilku minutach czuję, że fotel co prawda jest ciepły ale już nie tak ciepły jak na MAXie.

Pzdr.

Opublikowano
Witam, ja z kolei mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy , ostatnio przy podgrzewaniu na 3 stopniu zjarała mi sie skóra na siedzisku, przy lewym rancie. Ściągneło ją jak bym zapalniczką przypalał :evil: wcześniej zawsze odczuwałem że coś za mocno grzeje ale wyłaczałem jak było cieplej. No i ostatnio przeholowałem. Planuje zajrzeć do środka , może jakaś część maty została uszkodzona, bo w sumie jakiś termostat powinien tam byc wyłaczający .Tylko dziwne że w lewym boku siedziska tylko. Nie wiem za bardzo jak zdemontować siedzisko, z tego co widziałem od wewnętrznej strony jest dojście do maty, a całe siedzisko jest na wpinkach :?: Robiliście już to :?:
Opublikowano
Witam, ja z kolei mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy , ostatnio przy podgrzewaniu na 3 stopniu zjarała mi sie skóra na siedzisku, przy lewym rancie. Ściągneło ją jak bym zapalniczką przypalał :evil: wcześniej zawsze odczuwałem że coś za mocno grzeje ale wyłaczałem jak było cieplej ... Tylko dziwne że w lewym boku siedziska tylko.

Mam to samo u siebie, lewy bok przy skraju fotela normalnie parzy, nie da się używać podgrzewania więcej niż kilka minut, skóra faktycznie też ucierpiała.

Opublikowano
Jak długo Wam rozgrzewa fotel po włączeniu na maxymalne grzanie ?
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, odgrzewam kotleta.

Mam w swojej 530d el. fotele, nie mam podgrzewania.

Kupiłem komplet foteli z podgrzewaniem, i ten panel z przyciskami.

Jak wygląda montaż tego wszystkiego, jakby ktoś mógł krok po kroku opisać.

Jakie wiązki muszę podciągnąć, skąd dokąd.

Czy muszę coś kodować, czy wszystko ma chodzić po podłączeniu?

Co z tym dodatkowym modułem, jest już razem z przyciskami w panelu, czy to coś całkiem innego?

Opublikowano
Ja mam trzy stopniowa regulacje grzania,i jak przelacze z 3 na 1 to grzeje wyraznie slabiej.Wiec grzeje jak powinno.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej nikt nie pomoże, temat tabu.

Na drugim forum jest temat o grzaniu dupska, chłopaki dużo pomogli, co wiedzieli to napisali.

Ogólnie to przeczytaj całość, powinieneś dowiedzieć się wszystkiego co potrzebujesz :cool2:

Tu masz link: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=4&t=91506

Opublikowano
czy ktoś pomorze??

Jeśli chodzi o Pomorze to jest kilka osób z tej lokalizacji - patrz na rubrykę "miejscowość" pod avatarami forumowiczów.

Jeśli natomiast chodzi o to, czy ktoś pomoŻe to kolega wyżej podrzucił Ci właśnie linka do odpowiedniego tematu.

Pzdr.

• 1 rok później...