Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatam mam E34 M50 2,5 L zwykly bez vanosa.I teraz pytanie do was czy wasze silniki po odlaczeniu akumulatora i ponownym podlaczeniu swiruja ? tzn nierowno pracuja trzesa cala buda. Mam sterownik z koncowka 405,drogi sterownik zakupilem tez z taka sama koncowka ,ale co sie okazalo spradzilem numer vin i wedlug programu nalezy on z 520 M50,wiec o co to chodzi sa takie same , niczym sie nie roznia? rozebralem je i chipy maja calkiem inne numery prosze o odpowiedzi czy rozni sie jeden od drugiego.Nastepna zecz dlaczego u mnie po odlaczeniu czunika walka nie ma zadnej roznicy silnik pracuje tak samo rowno, nie ma zadnego przeplatania obrotow czy falowania nie wystepuja zadne strzaly ,ale moim zdaniem od dolu nie ma mocy ,jak jest u was po odlaczeniu tego czujnika ,moze ktos sprobowac i napisac tutaj bede wdzieczy
Opublikowano
...czy wasze silniki po odlaczeniu akumulatora i ponownym podlaczeniu swiruja ? tzn nierowno pracuja trzesa cala buda.

Nie i nie powinien tak się zachowywać. Spróbuj zrobić adaptację.

Mam sterownik z koncowka 405,drogi sterownik zakupilem tez z taka sama koncowka ,ale co sie okazalo spradzilem numer vin i wedlug programu nalezy on z 520 M50,wiec o co to chodzi sa takie same , niczym sie nie roznia?

Róznią się softem - chipem

...rozebralem je i chipy maja calkiem inne numery prosze o odpowiedzi czy rozni sie jeden od drugiego.

Zamień chipy w sterownikach

...dlaczego u mnie po odlaczeniu czunika walka nie ma zadnej roznicy silnik pracuje tak samo rowno, nie ma zadnego przeplatania obrotow czy falowania nie wystepuja zadne strzaly ,ale moim zdaniem od dolu nie ma mocy...

Pewnie jest uszkodzony i dlatego nie ma różnicy w pracy silnika z i bez czujnika

Opublikowano

mi telepalo calym silnikiem jak padal deszcz i woda sie dostala przez otwory spryskiwaczy na masce do swiecy na 5 cylindrze,poprostu nie łapała miala inną cieplote bo byla w wodzie.a tez doszukiwalem sie wszystkiego:) uszczelnilem maske wymienilem swiece i juz jest ok.no ale to u ciebie raczej cos innego...

a tez mam bez vanosa i przy nacisnieciu na pedal czuc najbardziej zaczyna wciskac w fotel od 4 tys. takze pewnie wszystkie tak maja bez vanosa.

Opublikowano
w kazdym silniku M50 nie wazne czy 2,0 czy 2,5 czujniki sa takie same ? bo ja sie spotkalem z 2 rodzajami maja identyczne wtyczki, zas zoznia sie zółta odwódka tak jak widac na tym zdjeciu.Ale powinna byc roznica w jezdzie ? moim zdaniem jak depne na gaz z podlaczonym czujnikiem i odlaczonym nie ma zadnej roznicy przyspiesza tak samo tutaj fotka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25bd8e4fa57972e8.html
Opublikowano

moim zdaniem niema roznicy czujnik to czujnik niema znaczenia do mocy on ma tylko odczytywac punkt i przesylac impuls. to ze ma zolta obwodke moze jest nieoryginalny albo reszta.jesli ma taka sama wtyczke na tyle samo pinow i takie same mocowanie to pasuje do dwoch silnikow.z tego co wiem jest taki sam z 2.0 24v i 2.5 24v

ale to tylko moje "logiczne" myslenie