Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas kręcenia kierownicą np. przy parkowaniu słychać jak coś ociera w kolumnie kierowniczej. Wiem, że do podłączenia airbaga używana jest specjalna taśma... Może to ona się zdeformowała i trze? Miał ktoś coś takiego?

Opublikowano
U mnie też da się czasami zauważyć takie ocieranie. Niby przygladałem się kolumnie kierowniczej wewnątrz auta i pod maską ale nic niepokojącego nie zauważyłem.
Opublikowano
U mnie jest to samo, tak jakby jakis kamyszek tam byl albo piasek. http://www.dvatp.com/bmw/diy/steering_wheel_conversion/ W tym linku koles wymienia kierownice ale usuwa tez problem z dziwnym dzwiekiem. Chyba chodzi o wymiane "upper bearing" czyli numer 2 na rysunku. Jest napisane, ze plastikowe czesci tego "bearingu" znalazl w srodku. Takze to moze powodowac te dzwieki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy miałem takie zgrzytanie a nawet jakby przytrzymywało kierownicę

zdjąłem tą dolną osłonę i popsikałem po wale kierownicy do góry i do dołu WD-40

do dzisiaj jest spokój a było to dwa lata temu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może to to samo co ja mam? U mnie zdignozowałem że to obciera plastik obudowy o koło kierownicy, dźwięk ajkby tam piasek był. Jeszcze tego nie naprawiłem ;-)