Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, mam umówioną wizytę w serwisie, poza przeglądem m.in. czeka mnie wymiana klocków w 525. Ale może macie propozycje jakie warto kupić? i sam się tym zajmę?

z góry dzieki

e36 320i

e39 525i

f36 428i

f15 40d - obecnie

e30 330i - w trakcie budowy

http://www.wheelandsteel.com

Opublikowano

Ja mam TEXTARa z przodu (idą na pierwszy montaż) oraz ATE z tyłu i są ok. Przednie trochę pylą ale nie jest to jakieś bardzo duże pylenie w porównaniu do innych ale za to nic nie piszczą. Szybkośc zużywania się także w normie.

Pzdr.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze to ATE są niezłe ale również mogę Ci polecić zwykłe lukasy też są całkiem dobre. Tworzywo miękie i przez to dobrze hamują ale za to brudzą alufelgi (miej ścierają tarcze)

Chyba, że nie chcesz żeby coś piszczało przy hamowaniu to dobierz klocki do tarcz (taka sama firma tarcz i klocków).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mam JURIDY i jestem zadowolony.

Z tyłu mam ATE i też jestem zadowolony.

Wcześniej z tyłu miałem TRW i wywaliłem do śmieci po miesiącu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

e36 320i

e39 525i

f36 428i

f15 40d - obecnie

e30 330i - w trakcie budowy

http://www.wheelandsteel.com

Opublikowano
Ja mam klocki i tarcze TRW i jestem zadowolony. Nie ma efektu wibracji na pedale przy hamowaniu, nawet z wiekszych predkosci. jedyna wada ich to to, że latem przy mocnym rozgrzaniu troche piszczą, jednak nie ma to wpływu na efektywność hamowania. Zarowno zimne jak i po mocnym rozgrzaniu hamuja bardzo dobrze.
m62, V8, 245 km
Opublikowano
Ja mogę polecić Boscha a mianowicie Textara, bo Bosch sprzedaje klocki Textara w swoim opakowaniu.

Bosch niedawno kupił firmę Textar i teraz już coraz mniej będzie szło pod nazwą Textar a coraz wiecej jako Bosch. Co nie zmienia faktu, że jakościowo będzie to stary, poczciwy i dobry Textar.

Pzdr.