Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ponoć jest jakaś kombinacja po której pokazuje sie faktyczny przebieg na kompie ale ja z jakiejś instrukcji próbowałem i nie poszło a jezyk przestawiłem bez problemu. Moze ktoś to jakoś zblokował? :mad2:
howgh!
Opublikowano

no tak ale ja mam instrukcje do sprawdzania z tego samego żródła co do zmiany jezyka w kompie zmiana jezyka działa a sprawdzenie autentycznego przebiegu nie. :mad2:

A oto instrukcja:

IN F O R M A C J E O A U C I E I T E S T K O N S O L I Z E G A R Ó W

::AUTENTYCZNY PRZEBIEG::

Wciskamy prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcamy kluczyk do poz. 2.

W momencie wyświetlenia się pierwszych danych możemy puścić przycisk.

Na wyświetlaczu konsoli zegarów tam gdzie wyświetlane są komunikaty komputera

np. godzina zostają wyświetlone następujące dane:

BMW NR xxxxxxxx

CODE NR xxxxx

K-ZAHL xxxx

F.G. NR xxxxxxx

numer nadwozia - siedem ostatnich znaków

Po teście zegarów wyświetlany jest autentyczny przebieg

-Jeśli jest inny niż przed testem znaczy to że ktoś elektronicznie cofną licznik.

Na koniec testowane są zegary, wskaźniki i lampki kontrolne.

howgh!
Opublikowano
to sprawdzanie autentycznego przebiegu wloz miedzy bajki , NIE MA I NIE BYLO CZEGOS TAKIEGO :!: :!: :!: ,moze bedzie a moze w tych nowszych mozna to sprawdzic
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Raczej nie...jeżeli ktoś coś kombinuje to zaprogramuje komputerowo dane potrzebne...Seryjne liczniki i informacje o przebigu zawsze będzie można zmodyfikować-tak mi się wydaje :wink:

To jest tak jak ze złodziejami i alarmami...co raz lepsze są alarmy niekonwencjonalne,gdyż za mało osób o nich wie...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
no dobra a wg tej inatrukcji to wogóle coś sie powinno wyświetlać tzn te dane oprócz przebiegu? czy cała ta instrukcja to lipa? :mad2:
howgh!
Opublikowano
no dobra a wg tej inatrukcji to wogóle coś sie powinno wyświetlać tzn te dane oprócz przebiegu? czy cała ta instrukcja to lipa? :mad2:

Hm..ciężko powiedzieć, może masz okrojony jakiś komp-bez tej opcji...

Ja mam e39 a tam troche inaczej to wyglada...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
a jak sprawdzić jaki mam komp? guziczków mam duzo na komputerku w tunelu srodkowym i wydawało mi sie ze to pełny komputerek :cry2:
howgh!
Opublikowano
a jak sprawdzić jaki mam komp? guziczków mam duzo na komputerku w tunelu srodkowym i wydawało mi sie ze to pełny komputerek :cry2:

A czy taki komputerek z wieloma przyciskami można by zastosować do E34 bez wielu przycisków. czy potrzebne są jakieś większe przeróbki ?

Pozdrawiam
Opublikowano

nie ma czegos takiego jak autentyczny przebieg...........

ta instrukcja ktora przedstawiles jest dobra - ale dame mokazywane przez komputer nie maja nic wspolnego z przebiegiem !!!!

a obc to inna bajka , ale on tez nie pokazuje calkowitego przebiegu auta......

da sie zmienic zegarek z temperatura na ocb - w e32/34 oprocz 518 i 520 ( maja inna szyne danych) - w innych modelach da rade - ja sam jakis miesiac temu zmienialem - poszukajcie w moich postach :search:

jak ktos chce zmienic to z checia pomoge :cool2:

Opublikowano

ja tez mysle ze nie mozna odczytac faktycznego przebiegu jesli bylo cos krecone!

Ale dobrym sposobem jest zmierzenie cisnienia cylindrow...trzeba to przeprowadzic tylko na zimnym silniku (1-2 dzni bez zapalaina auta) jesli pomiary wykaza zblizone cisnienie do cisnienia fabrycznego to znaczy ze przebieg jest autentyczny jesli cisnieine sie znaczaca rozni, mamy do czynienia z kreconym licznikiem...

Opublikowano

W jednym z testow OBC wyswietla sie prawdziwy przebieg, ale co bardziej zaawansowani "licznikarze" tez znaja ten trick i potrafia

updateowac oba liczniki.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
moze to i dobrze lepiej jak mysle ze ma przebieg 215 tys niz jak bym sie miał dowiedziec ze jest 600000 :mad2:
howgh!
Opublikowano
No nie wiem czy tak lepiej. Kupując auto, było by dobrze sprawdzić faktyczny przebieg :) A odbiegając od tematu, jak można wstawić fotkę mw profilu ? Bo mi to nie wychodzi :oops:
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A odbiegając od tematu, jak można wstawić fotkę mw profilu ? Bo mi to nie wychodzi :oops:

Wejść w swój profil i podać link do fotki.

Moderator
Opublikowano
no tak ale ja mam instrukcje do sprawdzania z tego samego żródła co do zmiany jezyka w kompie zmiana jezyka działa a sprawdzenie autentycznego przebiegu nie. :mad2:

A oto instrukcja:

IN F O R M A C J E O A U C I E I T E S T K O N S O L I Z E G A R Ó W

::AUTENTYCZNY PRZEBIEG::

Wciskamy prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcamy kluczyk do poz. 2.

W momencie wyświetlenia się pierwszych danych możemy puścić przycisk.

Na wyświetlaczu konsoli zegarów tam gdzie wyświetlane są komunikaty komputera

np. godzina zostają wyświetlone następujące dane:

BMW NR xxxxxxxx

CODE NR xxxxx

K-ZAHL xxxx

F.G. NR xxxxxxx

numer nadwozia - siedem ostatnich znaków

Po teście zegarów wyświetlany jest autentyczny przebieg

-Jeśli jest inny niż przed testem znaczy to że ktoś elektronicznie cofną licznik.

Na koniec testowane są zegary, wskaźniki i lampki kontrolne.

bu ha ha :) ale kity Ci pociśli :)

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
nic mi nie "pocisli" wynalazłem troche materiałów na temat e34 i np zmiane jezyka też sie podobnie wykonuje i działa ale to widac nie działa.
howgh!
Opublikowano

W mojej E-36 działa to idealnie.

Tak jak opisane przytrzymac przycisk pppod predkościomerzem i włączyć stacyjke na 2 pozycje i po chwili puścić przycisk.

Ukazuje sie wtedy oryginalny stan licznika od kiedy tylko autko opusciło fabryke.

Pozdrawiam

Opublikowano
nic mi nie "pocisli" wynalazłem troche materiałów na temat e34 i np zmiane jezyka też sie podobnie wykonuje i działa ale to widac nie działa.

Pociśli - akurat nt. zmiany języka jest prawdą, a nt. przebiegu - nie.

Tak jak opisane przytrzymac przycisk pppod predkościomerzem i włączyć stacyjke na 2 pozycje i po chwili puścić przycisk.

Ukazuje sie wtedy oryginalny stan licznika od kiedy tylko autko opusciło fabryke.

Pozdrawiam

:mad2: Tak, tak, "a świstak siedzi i zawija w papierki" ... ;)

Ludzie ! - czyatajcie forum, a dowiecie się prawdziwych informacji od ludzi znających się na rzeczy, a nie od np. handlarzy wymyślających herezje lub szpanerów udających, że coś wiedzą ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Pozdrawiam

Oczywiście że test działa, ale nie ma tam oryg. stanu licznika!! nie dajcie sobie kitu wciskać!!!!!! Jakbyś był bardziej bystry to zauważyłbyś że ten stan wcale nie narasta. Pozatym możesz zapytać o to w BMW (pewnie parskną śmiechem). Nie ma możliwości w starszych modelach BMW sprawdzenia orygin. stanu licznika!! W nowych tak (po podpięciu do komputera w servisie BMW)

Test zegarów:

1 -wew.nr.BMW,

2- nr wtyczki kodującej,

3-liczba K wew. dane BMW,

4-nr podwozia,

5-wersja oprogramowania,

6- wew. indeks przeprowadzonych zmian.

Opublikowano

Pociśli - akurat nt. zmiany języka jest prawdą, a nt. przebiegu - nie.

Pozdrawiam

:mad2: Tak, tak, "a świstak siedzi i zawija w papierki" ... ;)

Ludzie ! - czyatajcie forum, a dowiecie się prawdziwych informacji od ludzi znających się na rzeczy, a nie od np. handlarzy wymyślających herezje lub szpanerów udających, że coś wiedzą ...

Sebast brawo!! :) tak trzymać (naiwność ludzka nie zna granic)

Opublikowano
...Nie ma możliwości w starszych modelach BMW sprawdzenia orygin. stanu licznika!! W nowych tak (po podpięciu do komputera w servisie BMW)

W nowych teoretycznie tak, a praktycznie przeważnie nie - każdy lepszy "cofacz" zrobi tak, że nie nawet komputer serwisowy tego nie pokaże.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.